ANKET
Kars'ın Milletvekilleri Sizce Kim Olsun?
Karsın Milletvekilleri Sizce Kim Olsun?
NÖBETÇİ ECZANE
ÇOK OKUNANLAR
YORUMLANANLAR
GAZETE BAŞLIKLARI

Video Haber
E-POSTA LİSTESİ
PİYASALAR
IMKB
62.336
DOLAR
1,7975
EURO
2,3675
HAVA DURUMU
Kars -23 / -7 °C
Ardahan -22 / -8 °C
Iğdır -5 / 3 °C
Erzurum -24 / -7 °C
Ankara -7 / 10 °C
İstanbul 6 / 14 °C
İzmir 0 / 15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Iğdır'da 'Ahıskalı Çocuklar Gülüyor' Projesi

Iğdır'da 'Ahıskalı Çocuklar Gülüyor' Projesi

27 Mart 2011 / 19:49
Iğdır'da Ahıska Türklerinin yaşadığı konutlardaki çocukların park ihtiyacının karşılanması amacıyla Sosyal Destek Programı (SODES) projesi kapsamında 'Ahıskalı Çocuklar Gülüyor' projesi yapıldı.

 

Ahıska Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından hazırlanan ve Devlet Planlama Teşkilatı tarafından desteklenen SODES projesiyle Ahıskalı minikler Oyun alanlarına kavuştu. 

 

Iğdır Valiliğinin koordinasyonuyla yürütülen projeyle Konaklı mahallesinde bulunan Ahıska Türkleri konutlarının bahçesine çeşitli Oyun aletleri, kaydırak ve salıncaklar yerleştirildi. 

 

İlk etapta Ahıska konutlarının bahçe kısmına Oyun alanı kurduklarını belirten Ahıska Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İskender Balabey, daha sonra da çocukların daha fazla kitap okuması için projeler yürüteceklerini ifade etti. 

 

1993 yılında, Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından dünyanın çeşitli ülkelerinden göç ederek buraya yerleştiklerini ve 18 yıldır burada yaşadıklarını anlatan Balabey, o zamandan bu yana çocuklar için bir Oyun alanının olmadığını söyledi. 

 

Balabey, 'SODES projesi kapsamında bir proje hazırladık, kabul edildi. İlk etapta çocuk parkı yapıp çeşitli Oyuncaklar yerleştirdik. Çocuklar burada oynuyor. Proje ile çocuklara kitap okumayı da sevdireceğiz' dedi.

Etiketler: Iğdır
sağolun
nazım süleyman
her zaman arkamızda olan herkese teşekkürlerimizi dilyoruzz
28 Mart 2011 Pazartesi 15:22