Iğdır’da Çiftçilere Büyükbaş Hayvan Dağıtımı

Iğdır’da Çiftçilere Büyükbaş Hayvan Dağıtımı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca “Genç Çiftçi Projesi” kapsamında desteklenmeye uygun görülen proje sahiplerine hayvanları teslim edildi.

Proje kapsamında Iğdır’ın Karakoyunlu ilçesinde 25 çiftçiye, 125’i dişi 25’i ise erkek olmak üzere toplam 150 adet büyükbaş düve desteği yapıldı. Programa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Yolcu, Karakoyunlu Belediye Başkanı Kurban Kaya, AK Parti İlçe Başkanı Baycan Çalışkan ve çiftçiler katıldı. Programda konuşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Yolcu, “Bakanlığımızın kırsal kalkınma destekleri projesi kapsamında genç çiftçilerimize yönelik yaptığı bir projedir. Bu kapsamda Karakoyunlu ve bağlı köylerinde bulunan çiftçilerimize yönelik hayvan dağıtımı yapıyoruz. Projesi uygun görülen 25 çiftçimize 5’i dişi biri erkek olmak üzere toplam 150 düve dağıtımı yapıyoruz. Bu projemiz inşallah 2018’in sonuna kadar devam edecek. Hayvanlar geldikçe aynı şekilde dağıtımlarımız devam edecek. Iğdır’ımıza hayırlı uğurlu, çiftçilerimizin ise bol bereketli bir sezon geçirmelerine vesile olur” dedi.

Genç çiftçilerden Servet Aycan ise, projesi desteklenmeye uygun görülen çiftçilerden biri olduğunu belirterek, “Bu proje kapsamında 5 dişi ve 1 erkek düve olarak dağıtım yapıldı. Bu dağıtımdan bizde faydalandık. Bakanlığımıza ve müdürlüğümüze teşekkür ederim” şeklinde konuştu

Önceki ve Sonraki Haberler