Iğdır’da Demokrasi ve Şehitler Mitingi

Iğdır’da Demokrasi ve Şehitler Mitingi

Iğdır’da ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ için araya gelen vatandaşlar alanlara sığmadı.

İstanbul Yenikapı’daki ’Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ başta olmak üzere Türkiye’deki 81 ilin ‘tek ses tek yürek’ olduğu mitingde Iğdır’da da vatandaşlar alanlara akın etti.

Burada ellerinde Türkiye-Azerbaycan barakları sallayan binlerce Iğdırlı, FETÖ terör örgütü aleyhinde sloganlar attı. Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Valilik önünde gerçekleşen mitinge; Ak Parti Iğdır Milletvekili Nurettin Aras, Iğdır Valisi Ahmet Turguy Alpman, Iğdır Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kurmay Albay Kahraman Dikmen, Iğdır İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal, Iğdır 5. Hudut Alay Komutanı Piyade Albay Murat Demirkıran ve siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, STK’lar ve vatandaşlar katıldı.

Okunan Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Şehitler için dualar okundu. Programda MHP Başkanvekili bir konuşma yaptı.

Daha sonra konuşama yapan Ak Parti Iğdır İl Başkanı Av. Ahmet Tutulmaz, 15 temmuz da halkımız kendi seçmişlerine kendi meclise sahip çıkarak hain darbe girişimi püskürtmüş olduğunu söyledi.

Halkın bu onurlu duruşu ile bir daha bu ülkede halkın iradesine kem gözle kimsenin bakamaya cesaret edemeyeceğini belirten Tutulmaz, “Değerli halkımız o gece hepimiz sıkıntı çektik, insanlarımızın kanı aktı. Polisimizin, askerimizin üzerine bomba ve kurşun yağdırıldı. Ama o hainler halkın verdiği vergilerle alınan bu ağır silahla dahil halkın iman gücüne karşı başarılı olmadı” dedi.

“Bu millet şehadete gitmekten korkmaz”

“ Bu millet, zillet halkasının altında dahi olsa boynuna takmaz” diyen AK Parti Iğdır Milletvekili Nurettin Aras, “Bu millet Allah yolunda, bayrak yolunda, vatan yolunda şehadete gitmeye imtina etmez. Bu Millet şehadeti genç kızın boynuna taktığı kolye gibi bilir. Şehadet bu milletin süsüdür, bezeğidir. Bezenmekten ve süslenmekten bu millet korkmaz” dedi.

“Bu darbe girişimi ile dış güçlerin maksadı Türkiye’yi Suriyelileştirmektir”

Aras, “FETÖ’nün maşalığı yaptı Emperyalist, Siyonistler bu ülkede hain bir yönetimle yönetime el koyma giriştiler. Bu darbe girişimi ile dış güçlerin maksadı Türkiye’yi Suriyelileştirmektir. Birçok sinsi planları vardı ama bu sinsi plan tutmadı! Biz Iğdır’da bunların bir uzantısını yönetimini ele geçirerek yaptıklarının şahidiz. Bir önceki dönmede Vali Ahmet Pek, (şu anda FÖTE üyeliğinde ceza evinde) ve onun ekibi; maalesef Başsavcı, Yarı Komisyon Başkanı, Emniyet Müdürü ve KOM Şube Müdürü birlikte el ele verdiler, şu Iğdır’ın atmosferin kabus gibi çöktüler. İş adamlarımız bunların korkusundan dışarı çıkamıyordu; her birine dosya düzenlediler. Bu Iğdır tabanına dosya düzenlediler. Ama başlarına geçti, burada o dosyalardan zar gören yüzlerce insan var. İnsanlarımızın yatak odaların kadar girip izinsiz dinlediler bu hayasızlar. Burada Nahcıvan ile olan ilişkilerimizi bozmaya çalıştılar. Burada 23-24 yaşlarındaki gençlerimiz gözaltına alarak İran ajanı suçlamasında bulundular. Burada yaşayan Azeri Caferi kardeşlerimiz bidatçı ve hurafeci olduğunun rapora bağladılar. Burada yaşayan Kürt kardeşlerimizin tamamını terörist olduklarını rapora bağladılar. Güya gizli rapor hazırlamışlar, Emniyet Genel Müdürlüğüne gönderilecek, ama o raporlar camilerin bahçelerinde topladık. Buradaki maksat neydi biliyor musunuz? Kabus yaratmak insanları bir birine düşürmekti. Burada yaşayan Kürt ve Azeri bayrağı için canı verecekler kardeşlerimize kimse terörist, hurafeci diyemez” şeklinde konuştu.

“Başımızda sağlamdır tabanımız da sağlamdır”

Aras, “Şurada şunun söylemden geçmek istemiyorum, başımız da sağlamdır, tabanımızda sağlamdır. Başımız başımızdaki sağlamdır; başımızdaki diridir, başımızda ki uyumadı. Bunun ben söylemiyorum Fransa Cumhurbaşkanı söyledi, “Hepimiz uyuduk, Tayyip uyumadı’ dedi. Bu darbe girişimi başarılı olmadı diye Emperyalist, Siyonistler karalar bağladı, ağladı. diye başımızdaki Recep Tayyip Erdoğan sağlamdır, şu millet sağlamdır. Onun için bu badireleri atlattık, bunun için mutluyum. Allah hepinizin yardımcısı olsun” dedi.

Bu güzel şehre hizmet ettiği için gurur duyduğunun anlatan Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman da, “Bu gün anlamı ve önemi büyük bir gün yaşıyoruz. Bu gün demokrasimizi taçlandırma günüdür. Bu gün birlik ve beraberlik günüdür, her günümüz böyle olsun. Sevgili Iğdırlılar 15 Temmuz demokrasimizin, cumhuriyetimizin, bayrağımızın var oluşunun gidip geldiği, hakimiyetin millete ait olduğunun tescillendiği bir tarihi gündür” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından buradaki binlerce Iğdırlı İstanbul Yenikapı’daki ’Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ buraya kurulan dev ekran da canlı olarak izlediler.

Önceki ve Sonraki Haberler
Iğdırhaber