Iğdır'da kış ortasında kuş sayımı yapıldı

Iğdır'da kış ortasında kuş sayımı yapıldı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürü Mete Türkoğlu, kış ortasında sukuşu sayımı yaptıklarını söyledi.

Tacettin DURMUŞ / KARS MANŞET

Müdür Türkoğlu, 2 - 23 Şubat tarihleri arasında yapılan kış ortası sukuşu sayımlarında 15 türden 867 adet (küçük batağan,karabatak, küçük karabatak, gri abalıkçıl, angıt, boz ördek, çamurçun, saz delicesi, su kılavuzu, sakarmeke, kızılbacak, yeşil düdükçün ve van gölü martısının sayıldığını açıkladı.

Türkoğlu, çalışmanın uluslararası su kuşu sayımlarının bir parçası olduğunu ve bu sayımların su kuşu popülasyonlarını belirtmek amacıyla Wetlands International (Uluslararası Sulakalanları Koruma Kurumu) tarafından organize edilen küresel bir sayım organizasyonu odluğunu belirti.

Aynı alanlarda aynı noktalardan yapılan standart sayımların, uzun dönemde popülasyon sayılardaki değişmelerin analiz edilmesinde oldukça yararlı olduğunu da açıklamasında belirten Mete Türkoğlu:  “Önemli Kuş Alanlardın düzenli olarak izlenmesi ve nesli tehlike altındaki kuş türlerinin korunması amacıyla Türkiye'deki bazı kurum ve kuruluşlar kuş gözlem topluluklarıyla birlikte ortak çalışmalar yürütmektedir. Özellikle aynı alanlarda aynı noktalardan yapılan standart sayımlar, uzun dönemde popülasyon sayılardaki değişmelerin analiz edilmesinde oldukça yararlı olmaktadır. Önemli kuş alanlarının düzenli olarak izlenmesi ve nesli tehlike altındaki kuş türlerinin korunması amacıyla Türkiye’deki bazı kurum ve kuruluşlar kuş gözlem topluluklarıyla birlikte ortak çalışmalar yürütmektedir”dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler