Iğdır'da Köylüler Ana Yolu Trafiğe Kapattı

Iğdır'da Köylüler Ana Yolu Trafiğe Kapattı

Iğdır’da vatandaşlar, bayrakları ile donattıkları traktörleri ile ana yolu trafiğe kapattılar.

Iğdır Merkeze bağlı Bayraktutan köylüleri, ana yoldan köylerine geçiş yolu isteyerek, Kars-Iğdır yolunu trafiğe kapattılar. Traktörlerle yola gelerek ulaşımı kapatan ve ellerinde bayraklar taşıyan yaklaşık 100 kişilik grup tarafından 1 saat boyunca ulaşıma kapatılan Kars- Iğdır karayolunda uzun araç kuyruğu oluştu. Bayraktutan köyü muhtarı Mehmet Gence yaptığı açıklamada, yeniden yapılan karayolundan köylerine geçiş yolu verilmediğini ileri sürerek, bu yüzden köy halkının zorluk çektiğini belirtti.

Gence, "Bizden önceki iki köyden yola çıkış var, bizim köyden yok. Bizim buradan Iğdır’a gitmemiz için 3 kilometre ötedeki Çalpala köyünden döneceğiz. Erzurum’dan, Kars’tan gelen havalimanı yolundan dönecek. Yolda yaşlı bir hastamız indiği zaman bariyerleri nasıl aşıp geçecek? Yaylaya giden hayvanlarımız var, bu hayvanlar nasıl geçecek?Biz dilekçe de verdik, gerekli yerlerle de görüştük, bize siz projede değilsiniz dediler. Bu eyleme devam edeceğiz. Köyümüzde 200’den fazla hane var" dedi.
Yolu trafiğe kapatan köylüler, jandarma ekiplerinin iknası sonucu traktörlerini yoldan çekerek yolu yeniden ulaşıma açtı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Iğdırhaber