Iğdır’da Kurbanların Gebelik ve Diş Testi

Iğdır’da Kurbanların Gebelik ve Diş Testi

Iğdır’da vatandaşlar kurbanlarını veteriner kontrolünde ultrasonla gebelik testi yaptırarak alıyor.

Iğdır’da girişimci veteriner hekim, kurban pazarından dişi büyükbaş hayvanlara gebelik testi, erkek hayvanlara da diş testi yaparak vatandaşlara gönül rahatlığı kurban alma imkanı sağlıyor. Bu uygulamadan memnun olan vatandaşlar, alacağı kurbanın gebe olma riskinden kurtulurken, damızlık hayvan almak isteyen üreticinin de işini kolaylaştırıyor.

Konu hakkında açıklamada bulunan Veteriner Hekim Mahsut Duru, Iğdır Hayvan Pazarında kurbanlara gebelik ve diş testi yaptığını belirtti. Duru, “Burada büyük baş hayvanlar da gebelik testi yapıyoruz, yine büyükbaş hayvanların erkek olanlarında da yaşını doldurmuş şeklinde diş testi yapıyoruz. Bu sayede kurban alacak vatandaşlar aldığı kurbanın dişi çıkarmış veya kurbanı kestiğini de gebe olur mu sorunun kafasında çözerek içlerini rahatlatıyoruz. Bu sayede kurban alıcıları alçağı dişi büyükbaş hayvanın gebelik testini yaptırarak gönül rahatlığı ile kurbanlarını alıyor. Bu hizmeti her gün periyodik olarak pazarın kapanış saatine kadar yapıyoruz” dedi.

Ahmet Aras isimli vatandaş ise bu yıl kendisine kurbanlık olarak bütçesine uygun kısır bir inek bulduğunun anlatarak, “Satıcı hayvanın kısır olduğunun söyledi. Ben yine kurbanı kestiğimizde kötü bir sürprizle karşılaşmamak için veteriner kontrolü yaptırdım. Hayvan gerçekten de kısır çıktı. Bu beni memnun etti” şeklinde konuştu.
Muş’tan Iğdır’a hayvan almak için geldiğini anlatan Mahmut Arslan da, “Şu anda genelde kurban satın almak için gelen vatandaşlar daha çok. Fakat ben de tam tersini yapıyorum pazara gebelik hayvan almak için geldim. Burada takip ediyorum hayvan gebe çıksa, bu sefer damızlık için ben satın alıyorum” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Iğdırhaber