Iğdır’da mültecileri taşıyan araç kaza yaptı: 17 kişi öldü, 38 kişi yaralandı

Iğdır’da mültecileri taşıyan araç kaza yaptı: 17 kişi öldü, 38 kişi yaralandı

Yurda kaçak yollarla girmeye çalışan Afganistan ve Pakistan uyruklu mültecileri taşıyan minibüs, Iğdır’a 20 km uzaklıkta bulunan Küllük köyü çıkışında kaza yaptı. Kazada ilk belirlemelere göre 17 kişi öldü, 38 kişi yaralandı.

Tacettin DURMUŞ / KARS MANŞET

Edinilen bilgilere göre Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesi tarafından Iğdır istikametine doğru seyir halinde olan 65 EP 701 plaklı mültecileri taşıyan minibüs aydınlatma direğine çarptı. Çarpma sonucu minibüste bulunan 50 mülteci etrafa saçıldı. Minibüs alev alarak yanmaya başladı. Kazanın ardından arkadan gelen bir araçta kaza yapan araca ve etrafa saçılan mültecilere çarptı. Kaza yerinde yaralanan mülteciler, Iğdır devlet hastanesinde tedavi altına alındı.

Iğdır İl Sağlık Müdür Yardımcısı Taner Başaran gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk belirlemelere göre 17 mültecinin öldüğünü, 35 mültecinin ise yaralandığını söyledi.

Iğdır Valisi Enver Ünlü ve Emniyet Müdürü Melih Ekici olay yerine gelerek bilgi aldı. Kaza ile ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

Kaza ile ilgili olarak açıklamada bulunan Iğdır Valisi Enver Ünlü, “Afganistan, Pakistan ve İran uyruklu olduğunu değerlendirdiğimiz göçmen taşıyan 2 araç trafik kazasına karıştı. Öndeki araç kontrolü kaybedip refüjdeki bariyerleri geçerek elektrik direğine çarptı ve elektrik kontağından alev aldı. Alev alan minibüs içindeki sürücü ile 3 mülteci hayatını kaybetti. Bu araçtan yola savrulan diğer mülteciler de yaralandı. Yola savrulan yaralıların bir kısmına arkadan gelen diğer araç çarptı. Kazada 17 kişinin hayatını kaybettiğini şu an hastanede tedavi gören 38 yaralı var. Bunların yaklaşık 8’iameliyata alındı. Bütün doktorlarımız şu anda hastanedeler. Ağır yaralılar Erzurum, Kars ve Van'a sevk ediliyor” dedi.

igdir’da-multecileri-tasiyan-arac-kaza-yapti-17-kisi-oldu,-38-kisi-yaralandi-(1).jpgigdir’da-multecileri-tasiyan-arac-kaza-yapti-17-kisi-oldu,-38-kisi-yaralandi-(2).jpgigdir’da-multecileri-tasiyan-arac-kaza-yapti-17-kisi-oldu,-38-kisi-yaralandi-(3).jpgigdir’da-multecileri-tasiyan-arac-kaza-yapti-17-kisi-oldu,-38-kisi-yaralandi-(4).jpgigdir’da-multecileri-tasiyan-arac-kaza-yapti-17-kisi-oldu,-38-kisi-yaralandi-(5).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler
Iğdırhaber