Iğdır'da Oruçlu İşçilerin Sıcakla İmtihanı

Iğdır'da Oruçlu İşçilerin Sıcakla İmtihanı

Iğdır’da asfalt yapımı ve kanalizasyon işinde çalışan işçiler, 35-40 derece sıcakta ekmek mücadelesi veriyor.

Iğdır’da, doğalgaz hattının döşenmesinin ardından Ramazan ayı olmasına rağmen asfalt ve alt yapı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Ekmek parası için yaklaşık 35-40 derece sıcaklığın altında çalışmak zorunda kalan işçiler, asfalt dökümünde çalışınca sıcaktan daha fazla etkileniyor. Asfaltın yola tutması için sıcaklığının en az 150 derece olması gerektiğinden dolayı işçiler, hem hava hem de asfaltın sıcaklığıyla birlikte kavurucu sıcakta ekmek mücadelesi veriyor. Günde en az 8 saat güneşin altında çalışan işçiler, oruç ibadetlerini de aksatmadan yerine getiriyorlar.

40+150 DERECEDE ORUÇ TUTUYORLAR

Zekeriye Damar isimli işçi, Ramazan ayında olduğumuzdan kendisinin niyetli olduğunu belirtti. Şu andan hava sıcaklığının 35-40 derece, asfaltın sıcaklığının 150 derece olduğunu anlatan Damar, Allah’ın izniyle oruç ibadetini laiki ile yaptığını belirterek, “Orucumu tutmanın yanında ekmek parasını da çalışarak kazanıyorum. Sıcakta çalışmak zor oluyor, ama Allah kolaylık veriyor. Ne acıkıyorum ne de susuyorum, sağ olsun ekip şeflerimiz çok sıcak olunca saat 3‘te işi bırakıyoruz. Hava serinledi mi tekrar iş başı yapıyoruz. Bazılarının oruç tutmadığını görünce çok üzülüyorum. Herkesin bu aziz günlerde oruç tutmasını tavsiye ediyorum” dedi.

HİZMET DURMAZ, VATANDAŞ MAĞDUR OLMAZ

Kanalizasyon işiyle uğraşan Gündüz Ateş isimli işçisi ise, sıcakta çalışmanın çok zor olduğunu, fakat bunun yanından vatandaşların mağdur olmaması için de tıkanan kanalizasyonları açtıklarını belirtti.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Iğdır Belediye Eş Başkanı Murat Yikit, doğalgaz hattının çekilmesi ile birlikte Iğdır kent genelinde alt yapı ve asfalt çalışmalarına hız verdiklerini belirtti. Yikit, “Yapılan alt yapı ve doğal gaz hattının döşenmesinden kaynaklı tahrip olan yollarda, vatandaşların mağdur olmaması için Ramazan ayından da çalışmalarımı sürdürüyoruz. Bu yıl kent genelinde ilk etapta 50 kilometrelik bir asfalt çalışmamız olacaktır. Bunun 3 aylık bir süre içerisinde bitirmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Iğdırhaber