Iğdır’da Terör Saldırıları Kınandı

Iğdır’da Terör Saldırıları Kınandı

AK Parti Iğdır İl Teşkilatı öncülüğünde bir araya gelen 37 sivil toplum kuruluşu (STK) terör saldırılarını kınadı.

AK Parti Iğdır İl Başkanlığı toplantı salonunda yapılan basın açıklamasında STK’lar adına konuşan AK Parti Iğdır İl Başkanı Ahmet Tutulmaz, Van, Elazığ ve Bitlis’te 17-18 Ağustos 2016 tarihlerinde gerçekleşen terör saldırılarını kınadı. FETÖ ve PKK terör örgütlerinin aynı üst aklın piyonu olduğunu vurgulayan Tutulmaz, “Ülkemizin birlik ve beraberliğine kasteden bu hain saldırılar karşısında milletimizin gösterdiği dayanışma ve kararlılık, teröre karşı vereceğimiz en anlamlı cevap olacaktır” dedi.

15 Temmuz başarısız darbe teşebbüsüyle beraber FETÖ ve PKK terör örgütlerinin aynı üst aklın piyonu olduklarının ortaya çıktığına dikkat çeken Tutulmaz, “15 Temmuz’da meclisimizi bombalayan, millet evlatlarına karşı silah kullanan üniformalı teröristler ile yıllardır ortak vatanımızın her yanında ve dün Van, Elazığ ve Bitlis’te güvenlik güçlerine saldıran, masum insanları katleden eli kanlı hainler arasında hiçbir fark yoktur. Terör örgütlerinin isimleri ve söylemleri değişse de, Türkiye düşmanları olduğu gerçeği hiçbir zaman değişmeyecektir. Her iki terör örgütü de gerçekleştirdiği kanlı saldırılarla ülkemizin varlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, istiklalini ve istikbalini hedef almaktadır. FETÖ’cü terör örgütüyle ülkemizi parçalamayı, milletimizi birbirine düşürmeyi amaçlayan, ancak başaramayan hainler şebekesi, yüzünü ve gücünü PKK terör örgütüne çevirmiştir” dedi.
Türkiye’yi teslim alabileceklerini düşünen vatan hainlerinin güvenlik güçleri ve millet tarafından her zaman hüsrana uğratılacağını ifade eden Tutulmaz, “Bu milletin mayası esaret değil, cesarettir. Hiçbir terör örgütü ve çete, asil milletimizi korkuyla sindiremeyecek, kardeşi kardeşe düşürmeyi asla başaramayacaktır. Vatanın bütünlüğü, hepimizin koruması altındadır. Kırmızı-beyaz renklerden oluşan ay yıldızlı bayrak, hepimizin ortak değeri ve bağımsızlık sembolümüzdür” ifadelerini kullandı.

Millet olarak, teröristlere ve terörist eylemlere karşı, tefrikaya düşmeden, 15 Temmuz ruhunun samimiyeti, duyarlılığı ve vakur duruşuyla yerli ve milli tavırlarını her zaman ve her şartta ortaya koymaya hazır olduklarını ifade eden Tututlmaz, şöyle konuştu:

“Tanklara, uçaklara, bombalara karşı kendini siper ederek tarih yazan aziz milletimiz, terör karşısındaki kararlı duruşundan taviz vermeyecek, terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir. Tüm terör örgütlerine, onların ağababalarına buradan hep birlikte sesleniyoruz: ‘Öldürmekten vazgeçin, yolunuz çıkmaz yoldur.’ Türkiye, hiçbir terör örgütü karşısında diz çökmeyecektir. Terör ve teröristle mücadelede, millet adına mücadele eden kahraman güvenlik güçlerimizin hep yanında ve arkasındayız. Millet olarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin eşit birer yurttaşları olarak, hükümet olarak, terörle mücadelede bir an bile yılmayacağız. Kutlu yolumuzdan asla geri dönmeyeceğiz. Terör saldırılarından hep birlikte zaferle çıkacağız ve Türkiye’nin müreffeh ve aydınlık geleceğini omuz omuza inşa edeceğiz. Lanet olsun PKK’ya, FETÖ’ye, DAİŞ’e, PYD’ye, tüm terör örgütlerine. Lanet olsun teröristlere, teröre taşeronluk yapanlara. Lanet olsun teröre terör, teröriste terörist diyemeyen gözü dönmüşlere. Biz buradayız, hep birlikte Türkiye’yiz.”

Önceki ve Sonraki Haberler
Iğdırhaber