Iğdır'da terör saldırısı: 1 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı

Iğdır'da terör saldırısı: 1 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı

Iğdır'ın Aralık ilçesinde teröristlerce sınır karakoluna gerçekleştirilen roketli saldırıda 1 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Türkiye-İran sınırı Aralık ilçesinde bulunan Şehit Bülent Aydın Hudut Karakolu nöbet kulübesine PKK'lı teröristlerce sabaha karşı roket ve silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 asker şehit olurken, 2 asker de yaralandı. Yaralı askerler Iğdır Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralı askerlerin durumunun iyi olduğu öğrenilirken, bölgeden kaçan teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı. 

VALİLİKTEN AÇIKLAMA YAPILDI

Iğdır Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İlimiz Aralık ilçesi Emince köyü İran sınır  hattı bölgesinde 4 Ocak 2019 Cuma günü saat 02:30 sıralarında, Bülent Aydın Hudut Krk. K.lığında yaya devriye görevi icra eden (10) kişilik Hudut Özel Harekat Komando koluna sınır hattında bulunan modüler beton duvar üzerinden  ülkemize sızan 8-10 kişi  oldukları tahmin edilen BTÖ mensuplarınca roketatar, el bombası ve uzun namlulu silahlarla açılan ateş sonucunda 1(bir) askerimiz şehit olmuş,2  (iki) askerimiz ise yaralanmıştır. 

Yaralı askerlerimiz Iğdır ve Aralık Devlet Hastanelerinde tedavi altına alınmıştır. Sabah yapılan olay yeri incelemesinde sazlık alanda bir teröristin öldürüldüğü ve en az ikisinin de yaralı olarak diğer teröristlerce İran tarafına taşındığı, düşünülmektedir." denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Iğdırhaber