Iğdır'da Türkiye-Azerbaycan Gecesi!

Iğdır'da Türkiye-Azerbaycan Gecesi!

Iğdır'da düzenlenen Türkiye-Azerbaycan Kültür Gecesi'ne katılan Iğdırlılar, Azeri sanatçıların konseri ile eğlenceli saatler geçirdi.

Iğdır'da Türkiye-Azerbaycan Gecesi!


Iğdır’da düzenlenen Türkiye-Azerbaycan Kültür Gecesi'ne katılan Iğdırlılar, Azeri sanatçıların konseri ile eğlenceli saatler geçirdi.


Iğdır Genç Girişimciler Kurulu ve Azerbaycan Milletvekili Genire Paşayeva’nın başkanlığını yaptığı Avrasya Uluslararası Araştırmalar Enstitüsü ortak girişimi ile Iğdır'da Ramazan Bayramı münasebeti ile Türkiye-Azerbaycan Kültür Gecesi düzenlendi.


Vali Yolu'nda düzenlen programda açılış konuşmasını yapan Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Nizamettin Taşbağ, faaliyet alanları arasında kültürel ve sosyal aktivitelerin de bulunduğunu söyleyerek Iğdır halkını bayram vesilesi ile buluşturmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.


Başkan Taşbağ açıklamasında, “Azerbaycan ile ekonomik, kültürel, tarihsel, komşuluk ve kardeşlik bağı olarak yakın ilişkilerimiz var. Bu ilişkilerimizi korumak ve ilerletmek için faaliyetlerde bulunmaya devam edeceğiz. Bugün düzenlediğimiz program da bu anlamda gerçekleştirilen bir etkinliktir. Önümüzdeki Ramazan Bayramı'nın tüm Türkiye Azerbaycan halkına sağlık ve huzur getirmesini diliyorum” dedi.

2.20130809115943..gif3.20130809115953..gif4.20130809120003..gif5.20130809120013..gif

Azerbaycan halkı, Azerbaycan Parlamentosu ve devletinin selam ve sevgilerinin getirdiğini dile getiren Azerbaycan Milletvekili Genire Paşayeva ise, “Değerli Iğdırlılar, bütün Azerbaycan sizin Ramazan Bayramı'nızı tebrik ediyor. Türkiye’nin her tarafı bizim için özeldir, güzeldir. Her tarafını seviyoruz ama Iğdır’ın bizim için ayrı yeri var. Biliyorsunuz ki Azerbaycan-Türkiye ilişkileri hep güçleniyor. İnşallah birlik beraberliğimiz daha da güçlenecek ve ülkelerimiz inşallah dünyada daha güçlü devletler olacaklar. Azerbaycan-Türkiye’nin yükselmesi bölgede gücümüzün daha da artmasına neden olacaktır. Bu da bizim tek isteğimizdir. Ben Iğdır’a sık sık gelirim. Buradaki kardeşlerimizin tek isteği, bir Azerbaycan-Türkiye kültür etkinliğiydi. Biz de Azerbaycanlı sanatçılarımızla bu kardeşlerimizin isteğini gerçekleştirmek için bir etkinlik düzenledik ve Iğdırlılara bir bayram hediye olarak sunuyoruz” şeklinde konuştu.


Yapılan konuşmaların ardından; Azerbaycan devlet sanatçısı Aybeniz Haşimova, ünlü sanatçı Aynişan Guliyeva, Bülbüller Grubu ve Azerbaycan aşık sanatının temsilcileri sahne alarak Azerbaycan halk müziği, aşıq müziği ve muğam müziğinden seçme parçalardan oluşan bir konser sundu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Iğdırhaber