Iğdır'da “Waldorf Eğitim Sistemi” Konulu Konferans

Iğdır'da “Waldorf Eğitim Sistemi” Konulu Konferans

Iğdır Üniversitesi Köprü Öğrenci Kulübü tarafından “Waldorf Eğitim Sistemi” konulu konferans düzenlendi.

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, yardımcıları Prof. Dr. Emin Erdem ve Prof. Dr. Mehmet Faik Yılmaz ile öğretim elemanları ve üniversite öğrencilerinin ilgi gösterdiği konferansta; Türkiye’nin tek Uzman Sosyal Pedagogu Cavit Zırtlan, aile eğitimi ve babanın ailedeki sorumluluğu konusunda bilgi verdi.

Çocuk gelişiminde anne babanın önemi hakkında bilgi veren Pedagog Cavit Zırtlan, “Herkes belli bir çocukluk döneminden geçiyor. Sağlıklı bir toplum istiyorsak iyi bir aile eğitimi ve sağlıklı bir eğitim sistemine sahip olmalıyız. Eğer bunları yerine getirirsek, iyi bir toplum yetiştirmiş oluruz. Türkiye’de çocuklarımızın fiziksel gelişimine ve ders notlarına bakılarak çocuklar arasında karşılaştırılma yapılır, oysaki bu çok yanlış bir tutumdur. Biz böyle yaparak çocuklarımızın duygusal zekalarını önemsememiş oluruz. Liselerde eğitim veriyorum; örneğin 300 kişilik bir grupta herkesin bildiği çok basit bir soru soruyorum sadece 5 öğrenci el kaldırıyor. Bunun da en önemli nedeni özgüven eksikliğidir ve ailede de çocuğa özgüveni babalar verir” dedi.

Türkiye’de trafik kurallarının toplumda herkes tarafından bilindiğini, fakat bunlara hiçbir şekilde uyulmadığını ifade eden Pedagog Cavit Zırtlan, bunun nedeninin bireyin aileleri tarafından toplum kurallarına karşı saygılı yetiştirilmemesinden kaynaklandığını ifade etti. Çocukların eğitiminde 0-7 yaş eğitiminin çok önemli olduğunu ifade eden Pedagog Cavit Zırtlan, çocukların eğitimi için ülkemizde okulöncesi eğitimin yeteri kadar önemsenmediğini ifade ederek, bu eğitimde en önemli rol modelin hem kız hem de erkek çocukları için babalar olduğunu kaydetti.
Konferansın sonunda Rektör Prof. Dr. Yılmaz, Pedagog Cavit Zırtlan’a verdiği önemli bilgilerden dolayı teşekkür ederek bir plaket takdim etti.

Yoğun ilgi bulan konferans, semazen gösterisiyle son buldu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Iğdırhaber