Iğdır'da Yaban Hayata Meyve Fidanı Dikildi

Iğdır'da Yaban Hayata Meyve Fidanı Dikildi

Iğdır’da Orman ve Su İşler İl Şube Müdürlüğü yetkilileri tarafından yaban hayata bin 530 adat meyve ağacı fidanı dikildi.

Orman ve Su İşler Iğdır İl Şube Müdürlüğünce, Ağrı Dağı Milli Parkı sınır köyü olan Yeni Doğan köyü ve Aralık İlçesi Aras Nehri yakın çevrelerinde yaban hayvanları için bin 530 adet; dut, ahlat (yaban armudu), iğde, kadın tuzluğu, kuşburnu, akasya, ceviz türlerinden oluşan meyve fidanı dikildi.

Konu hakkında açıklamamda bulunan Orman ve Su İşleri Iğdır İl Şube Müdürü Mete Türkoğlu, dikilen fidanların, doğada yaşayan birçok yaban hayvanına besin kaynağı ve barınma imkanı sunmakta, biyolojik çeşitliliğin korunması ve geliştirilmesine, arılar için nektar ve polen kaynağı, erozyonun önlenmesine katkı sağlayacağını belirtti.

Türkoğlu, “Kazım Karabekir işletmesi, Dilucu Sınır Kapısına doğru korunan alanda, Ağrı Dağı Milli Parkı sınır köyü olan Yeni Doğan köyünde, Aralık İlçesi Aras Nehrine yakın olan kısımlara yapılan meyveli ağaç dikimlerinde, Iğdır İl Şube Müdürlüğümüze yardımlarını esirgemeyen, jandarma komutanlığına, Aralık Belediye Başkanlığına, Kazım Karabekir Tarım İşletmesi Müdürlüğüne vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ederim” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Iğdırhaber