Iğdır’da yaptığı heykelle tarihe sahip çıkıyor

Iğdır’da yaptığı heykelle tarihe sahip çıkıyor

Iğdırlı Coşkun Oluz, sosyal medya üzerinde başlatılan “Yaşadığın yere gelecek için bir iyilik yap” kampanyası doğrultusunda yaşadığı beldeye geçmişin izlerini taşıyan bir heykel yaptı.

Iğdır’ın Melekli beldesinde yaşayan ve kendi imkanlarıyla Selçuklu Sultan Melikşah’ın heykelini yapan Coşkun Oluz, ‘insanları güzel olan kasabanın çevresi de güzel olsun’ düşüncesiyle böyle bir çalışma yaptığını belirtti.

Yaptığı heykel çalışmasının yanı sıra tarihi objeler, çevre düzenlemesi ve ağaçlandırma yaparak belde meydanını açık hava müzesi haline getireceğini ifade eden Oluz, “Iğdır tarihi açıdan ele alındığında, birçok uygarlığın izlerini taşımış ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Melekli beldesi ise bu bağlamda, 11. yüzyılda Selçuklu Sultanı Melikşah’a mekan olmuştur. Sultan Melikşah, 1060 yılında Kars işgali hazırlığında, ordugahını Melekli’de bulunan Kaleiçi mevkiine kurmuştur. Bu nedenle adını Sultan Melikşah’tan alan beldemiz, Melekli olarak tarih sayfalarına geçmiştir.

Bu benim ilk çalışmamdır ve daha önce bir heykel çalışması yapmadım.

Bende Melekli’nin tarihteki bu önemine dikkat çekmek için, gördüğünüz Melikşah heykelini yaptım ve gençler tarihimizi daha iyi bilsinler ve tarihteki konumunu daha iyi öğrensinler diye böyle bir çalışma yaptım.
Kullanılan malzeme ise kalekim, beton, şiş ve puntalı tellerden ibarettir” dedi.

Heykelin maliyetinin o kadar önemli olmadığına değinen Oluz; “Burada önemli olan kasaba gençlerine verilen mesajdır. Tarihimizi daha iyi bilsinler. Melekli isminin nerden geldiğini daha iyi anlamaları için Melikşah’ı burada yaşatmış istedim” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler