Iğdır’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 94. Yıl Dönümü

Iğdır’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 94. Yıl Dönümü

IĞDIR'IN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN ERMENİ TAŞNAKLARIN IĞDIR TOPRAKLARINDAN ATILIŞININ 94. YIL DÖNÜMÜ

Iğdır’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 94. Yıl Dönümü

IĞDIR’IN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN ERMENİ TAŞNAKLARIN IĞDIR TOPRAKLARINDAN ATILIŞININ 94. YIL DÖNÜMÜ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Iğdır’ın kurtuluşunun yıl dönümünü kutladı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Iğdır’ın kurtuluş yıl dönümü dolayısıyla Vali Davut Haner ile Belediye Başkanı Murat Yikit’e birer kutlama telgrafı gönderdi.

Iğdır’ın düşman işgalinden kurtuluşu’nun 94. yıl dönümü  Sabah saatlerinde Atatürk Caddesi Zübeyde Hanım bulvarında  belediye bahçesinde bulunan Atatürk anıtına Vali Davut Haner , Garnizon Komutanı Kurmay Albay Ali Kalyoncu, belediye başkanı Murat Yikit,Şehit ve gazi ailleri derneği başkanı Kamber Güzelkaya tarafından çelenkler konuldu, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kutlama programı, daha sonra 1 Km Uzaklıktaki Iğdır’ın kurtuluşunda şehit olan Mehmet Çavuş’un anıtında de  devam edildi. Çelenk konulması ve ardından okunan istiklal marşının ardından kutlama programında  konuşan Iğdır Belediye Başkanı Murat Yikit, Iğdır’ımızın önemli bir günü olan 14 Kasım Iğdır’ın kurtuluş gününde bir aradayız. Birlikte yaşamın, kardeşliğin ve demokrasinin temelinin atıldığı bu kurtuluş gününde katılımınızdan dolayı teşekkür ediyor, hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.” dedi.

Yikit, ortak tarih, ortak  coğrafya, ve ortak kültürel geçmişimizin katkılarıyla geldiğimiz bu günde Azerisiyle, Kürdüyle, göçmeniyle, terekemesiyle kardeşçe omuz omuza olmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Bu topraklar ortak bir emeğin ve mücadelenin emanetidir. Iğdır’ın 6 binlik tarihi vardır. Iğdırın kurtuluş Tarihi olan 14 Kasım 1920 tarihinden önce Çanakkale savaşına bakmamız lazım 1. Dünya savasına bakmamız lazım. .Iğdır’da yaşayan kavimler Iğdır için mücadele etmiştir.    Değerli Iğdırlı dostlarım; sözlerimi bitirirken 14 Kasım kurtuluş gününüzü kutluyor, mutlu ve huzurlu yarınlar diliyorum. Tüm katılımcıları sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” şeklinde konuştu.

Program öğrencilerin şiir okumasıyla son buldu.

Bayrama  Vali Davut Haner , Garnizon  Komutanı Kurmay Albay Ali Kalyoncu, belediye Başkanı Murat Yikit,Cumhuriyet baş savcısı Hacı Mustafa Yılmaz, eski Milletvekili Dursun Akdemir ,Emniyet Müdürü Yüksel Babal vali yardımcıları Mevlüt Özmen ,Muhlis Arslan,İl genel meclis başkanı Abdulkadir Özsular, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz  protokol üyeleri vatandaşlar öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Bayram sadece çelenk konularak gerçekleştirildi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler