Iğdırlı Öğrenciler Tabletle Buluştu

Iğdırlı Öğrenciler Tabletle Buluştu

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Fatih Projesi kapsamında, Iğdır'da 118 öğrenci ve 24 öğretmene, 144 tablet bilgisayar dağıtıldı.

Iğdırlı Öğrenciler Tabletle Buluştu 


Milli Eğitim Bakanlığı'nın Fatih Projesi kapsamında, Iğdır'da 118 öğrenci ve 24 öğretmene, 144 tablet bilgisayar dağıtıldı. 


Iğdır Haydar Aliyev Lisesi'nde yapılan tablet dağıtım törenine Iğdır Valisi Ahmet Pek, İl Özel Dairesi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aydın, İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman Engindeniz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Özgür Turhan, öğretmenler ile Öğrenciler katıldı.


Tablet dağıtımı programında bir konuşma yapan Vali Ahmet Pek, tablet bilgisayarların öğrencilere önemli katkılar sunduğunu, zaman içerisinde bütün okullara dağıtılacağını söyledi. Geçen yıl İmam Hatip Lisesi'nin tablet bilgisayar dağıtıklarını anımsatan Pek, bu yıl da Haydar Aliyev Lisesi'nde dağıtım yaptıklarını belirtti. Vali Pek, öğrencilerin bilgisayar tabletleri çok sevdiğini ve büyük ölçüde faydalandıklarını ifade ederek, "Tablet bilgisayarlar ile öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz gerekli bilgileri istekileri anda öğrenebiliyor. Merak ettiğimiz bir çok şeyi elektronik ortamda takip etme imkanını bulacağız. Bu önemli katkının yanında öğrencilerimizin yükü de hafifledi. Öğretmenler bu tabletler sayesinde öğrenciye bilginin daha hızlı aktarılmasını sağlayacak. Öğrenciler de her konuda bilgi sahibi olacaklar. Öğrenci hem çağdaş imkanlardan faydalanması hem de öğrenme kolaylığı sağlayacak materyallere sahip olması sağlanacak. Çağımız artık iletişim ve bilişim çağıdır. Bu çalışma ile öğretmen ve öğrencilerimiz daha fazla bilgi sahibi olacaklar” dedi.


Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Fatih Projesi’ kapsamında, şimdiye kadar il genelinde 3 okulda tablet dağıtımı yapıldığın ifade eden Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aydın, proje kapsamında 8 okulda daha tablet dağıtılacağını ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Pek ile Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aydın, öğrencilere ve öğretmenlere tablet bilgisayarlarını dağıttı.

2.20140218153052..gif3.20140218153104..gif4.20140218153117..gif5.20140218153128..gif

Önceki ve Sonraki Haberler