İHALE İLANI

İHALE İLANI

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

T.C.

SELİM

İCRA DAİRESİ

2016/13 TLMT.

 

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

 

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

1 NO'LU TAŞINMAZIN

Özellikleri                    : Kars İl, Selim İlçe, 205 Ada No, 103 Parsel No, 27 Cilt, 2680 sayfa Benliahmet Köyü, AHIR, SAMANLIK, TARLA VE EV olarak belirtilmiş yapılar vardır. Ev olarak nitelenen yapı müştemilat, samanlık olan yer yem deposu olarak kullanılmakta ve ahırın arkasında da gübre depolamak için 3,5 m derinliğinde bir yapı bulunmaktadır. Yapı IIB grubu özellikleri taşımaktadır. Yapı yaklaşık 5 yıllıktır ve aşınma payı %6 olarak belirlenmiştir. Bilirkişi raporunda arazinin toplan alanı 15211m2 üzerindeki taşınmazların toplan alanı 4128,50 m2'dir.

Taşınmaz üzerinde 3083 sayılı kanunun 6.uygulama yönetmeliğinin 24.maddesi gereğince TOPLULAŞTIRMA 06/08/2007 - 1021 yevmiyeli şerh bulunmaktadır.

Adresi                          : Kars İl, Selim İlçe, 205 Ada No, 103 Parsel No, Benliahmet Köyü

Yüzölçümü                  : 15.211 m2

Kıymeti                        : 1.521.563,60 TL

KDV Oranı                 : %18

Kaydındaki Şerhler    : Tapu Kaydındaki gibidir.

1. Satış Günü              : 03/04/2017 günü 14:00 - 14:05 arası

2. Satış Günü              : 28/04/2017 günü 14:00 - 14:05 arası

Satış Yeri                      : SELİM BELEDİYE BİNASI TOPLANTI SALONU - SELİM / KARS

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

             Satış şartları :

             1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

             2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir.

             Satışa çıkarılan malın değeri dikkate alındığında, (ve Adalet Bakanlığı Müsteşarlık Makamının 04/01/2013 tarih ve 2013/21 sayılı 6352 Sayılı Kanun İle Değiştirilen İcra ve İflâs Kanununun Uygulanması konulu yazısı doğrultusunda "İhale Teminat Bedeli" dahil her türlü ödemenin; İcra ve İflâs Dairesi'nin banka hesabına doğrudan veya havale yoluyla veya internet bankacılığı yolu ile ya da anlaşmalı banka olan Vakıfbank tarafından icra ve iflâs dairelerine kurulan POS cihazı üzerinden yatırılması gerektiğinden ) ve ihale esnasında teminat miktarının çok yüksek olması nedeniyle ihale anında paranın sayılmasının mümkün olmaması (Müdürlüğümüzde para sayma makinesinin bulunmaması) ve sahte para çıkması ihtimallerine binaen nakit teminat alınmamasına,

             Teminatın; a) Dosyamıza yönelik kesin ve şartsız teminat mektubu/b) Selim İcra Müdürlüğünün Kars Merkez Vakıfbank'ta bulunan TR76 0001 5001 5800 7300 57 48 55 Emanet Kasa hesabına dosya numarası, TC kimlik no, hangi mal için teminat yatırıldığı ve açıklama yazdırılmak suretiyle yatırılan para, /c) Teminat miktarının İcra Müdürlüğünde bulunan pos cihazından çekilmek suretiyle alınan slip örneği, (Yapılan anlaşmalar gereği yalnızca Vakıfbank Bankamatik kartı kullanılabilmektedir) ibraz edilerek ve Makbuzların ihale dosyasına ibrazı halinde ihale alıcısının ihaleye katılımının sağlanmasına karar verilmiştir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

             3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

             4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

             5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

             6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2016/13 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.16/01/2017

 

 

 

 

Soner BOZKURT

İcra Müdür V.

Yazı İşleri Müdürü 111056

E.İmzalıdır

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler