İHD Kars Şubesi 11 kişiden oluşan Bağımsız Seçim İzleme Heyeti oluşturdu

İHD Kars Şubesi 11 kişiden oluşan Bağımsız Seçim İzleme Heyeti oluşturdu

İHD, Bağımsız Seçim İzleme Platformu İle Birlikte 26 İlde Olmak Üzere Toplam 48 İlde ve 4 ilçede 2.500 Kişi İle Bağımsız Seçim Gözlemciliği Yapacak.

İnsan Hakları Derneği, kurulduğu 1986 yılından beri Türkiye’de gerçekleştirilen milletvekilliği genel seçimlerini, yerel seçimleri ve halk oylamalarını gözlemleyerek sonuçları hakkında dönem dönem açıklamalar yapan, Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi ile AGİT Demokrasi ve İnsan Hakları Departmanıyla bu hususlarda görüş alışverişinde bulunan, devletten, hükümetten ve siyasi partilerden bağımsız gönüllü bir sivil insan hakları örgütüdür.

7 Haziran 2015 seçimlerine İHD, ESHİD (Eşit Haklar İçin İzleme Derneği) ile birlikte ve çeşitli Yerel STK’ların katılımı ile 26 ilde Bağımsız Seçim Platformu içerisinde olmak üzere toplam 48 İlde bağımsız seçim gözlemi gerçekleştirilecek. Bu gözlemlerde 2500 kişi görevlendirilmiştir. Görevlendirilen kişiler arasında KESK’e bağlı sendikalara üye aktivistlerde görev almıştır. Bu süreçte İHD Genel Merkezi ve şube/temsilcilikleri açık tutulacaktır.

Bu bağlamda ilimizde de İHD Kars Şubesi olarak 11 kişiden oluşan Bağımsız Seçim İzleme Heyeti oluşturulmuştur. 7 Haziran 2015’te yapılacak Milletvekili seçiminde dernek binamız açık kalacak olup ayrıca bizim ile iletişime girmek için ayrıca facebook ( ihd Kars )  ve [email protected] adreslerinden iletişim kurulabilinir.

Tüm kamuoyuna saygılarımızla duyrulur

Önceki ve Sonraki Haberler