İhracata ekstra destek!

İhracata ekstra destek!

KARSİAD Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Genel Sekreterliği'nde Şube Müdürü olarak görev yapan Ekrem Altun ile “İhracata Yönelik Devlet Yardımları” konulu seminer düzenlendi.

İhracata ekstra destek!

KARSİAD Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Genel Sekreterliği’nde Şube Müdürü olarak görev yapan Ekrem Altun ile “İhracata Yönelik Devlet Yardımları” konulu seminer düzenlendi.

Seminer önce söz alan KARSİAD Başkanı Sultan Murat Dereci; “Geçmiş yıllarda ihracatta önde olan bir şehirdik. Zamanla Iğdır ve Ardahan’ın da il olmasıyla bu önceliğimizi kaybetmeye başladık. İhracat yapan firma sayımız giderek azaldı. Neredeyse yok denecek seviyeye geldik. Bugün öncelikle bu sorunu ele almak, ihracatı ilimiz merkezli artırabilmek için bu semineri düzenledik” dedi.

KARSİAD’ın daveti üzerine Kars’a gelerek seminere katılan Karadeniz İhracatçılar Birliği Genel Sekreterliği Şube Müdürü Ekrem Altun, Kars İşadamlarının ihracat yaptığında diğer illere göre yurt dışı birim, marka ve tanıtım faaliyetlerinin desteklenmesi kalemlerinde 10 puan daha avantajlı olduğunu, sınırı olan Gürcistan ve Azerbaycan’a ihracat yaparsa ekstra 10 puan daha avantajlı olduğu ve bu fırsatları Karslı işadamlarının iyi değerlendirmesi gerektiğini belirtti.

Seminerde 10 puan destek ilave edilecek iller şöyle sıralandı:

Kars, Adıyaman, Ağrı, Amasya, Ardahan, Artvin, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Iğdır, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kilis, Malatya, Mardin, Muş, Ordu, Osmaniye, Rize, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat, Tunceli, Van, Yozgat.

KARSİAD’ın düzenlediği “İhracata Yönelik Devlet Yardımları” seminerde daha sonra bölge de yapılması gerekenler ele alınarak değerlendirmesi yapıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler