İhtiyaç Sahiplerine Kömür Dağıtımı Başladı

İhtiyaç Sahiplerine Kömür Dağıtımı Başladı

Kars Arpaçay Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşların kullanımına yönelik 2014 yılı kömür dağıtımı yapılıyor.

İhtiyaç Sahiplerine Kömür Dağıtımı Başladı

Kars Arpaçay Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşların kullanımına yönelik 2014 yılı kömür dağıtımı yapılıyor. Bu yıl kömür dağıtımında ilçemize gelen 700 ton kömür yapılan planlama ile doğrudan daha önce tespit edilen vatandaşların köy ve mahallelerine kadar bırakılıyor. Kış girmeden ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız kömürlerini evlerine götürmüş oldu.

2014 yılı başında duyurusu yapılarak alınan talepler neticesinde Sosyal İnceleme Uzmanlarımızın yapmış oldukları incelemeler neticesinde başvuruları değerlendirilen vatandaşlarımızdan ilçe genelinde 466 ihtiyaç sahibi aile ve tüm şehit-gazi yakınlarının her birine 1,5 ton kömür yardımı yapıldı. Kömürün merkezden dağıtımı yapıldığı zaman nakliye sıkıntısı ve zamanında ulaşamama problemi yaşadıklarını ifade eden vatandaşlar, kömürlerin köylerine kadar ulaştırılmasının işlerini son derece kolaylaştırdığını belirtti.

Yoksul ve mağdur vatandaşlara yönelik yapılan kömür yardım çalışmaları kapsamında açıklama yapan Kaymakam Faruk Erdem; “Planlamamıza göre bir aksilik çıkmazsa en geç ekim ayı sonuna kadar tüm ihtiyaç sahibi ailelerimizin kömürleri teslim edilecek. Dağıtıma öncelikli olarak engelli ve yaşlıların yoğun yaşadığı köylerden başladık. İlçeye gelen kamyonları bekletmeden doğrudan köy ve mahallelere yönlendiriyoruz. Her kamyon ile de birer memur göndererek kömürün tam ve doğru kişilere dağıtılmasını sağlıyoruz. Arkadaşlarımız bu anlamda mesai mefhumu gözetmeksizin çalışıyor ve kış başlamadan işi bitirmeye çalışıyor. Emeği geçenlere teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı. kha

Önceki ve Sonraki Haberler