İl İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu Toplantısı Yapıldı

İl İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu Toplantısı Yapıldı

Kars Valiliği İl İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu, Nisan ayı olağan toplantısı yapıldı.

Kars Valiliği Kars Toplantı Salonu’nda Vali Yardımcısı Adem Ünal başkanlığında yapılan toplantıda; 06-13 Nisan 2016 tarihlerinde kurul üyeleri tarafından ziyaret edilen Harakani Devlet Hastanesi, Yardımseverler Derneği, Dolunay Derneği, Rehabilitasyon Merkezleri (RAM) ve KYK öğrenci yurtları ile ilgili değerlendirme yapılarak görüş alış verişinde bulunuldu.

Kars Valiliği İl İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu; Vali Yardımcısı Adem Ünal, Ercüment Daşdelen, Ayhan Güzeldere, Dr.Bahattin Şeker, Av.Timuçin Timur, Av. Meryem Çetin, Av.Ertürk Nebioğlu, Ertürk Mert, Ali Merdan Topçu, Türkiz Sabur, Aliekber Turan, Necmettin Taş, Ecz.Zuhal Kader Göksu, Nizamettin Karabulutlu, Neslihan Katok, Ekin Ekinci, Erkan Birdal, Mustafa Ünlü Çiftçi, Nihat Nebioğlu, Doğan Yıldız’dan oluşuyor.

Harakani Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Nilhan Eryeğen ile Yardımseverler Derneği Başkanı Yasin Aşkın Yıldırım da Nisan ayı kurul toplantısına misafir olarak katıldı.

İnsan Hakları İl ve ilçe Kurulları; 02.11.2000 tarihli ve 24218 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren "İnsan Hakları Kurullarının Görev, Kuruluş ve Çalışma Esasları Hakkında Yönetmelik” hükümlerine dayanarak, ülkemizde insan haklarının korunmasını sağlamak ve insan hakları ihlallerini önlemek için gerekli araştırmaları yapmak ve bunların sonuçlarım yetkili mercilere bildirmek, toplumu ve uygulayıcıları eğitmek, konu ile ilgili Devlet Bakanlığınca verilen görevleri yerine getirmek amacıyla oluşturulmuştur.

İl ve İlçe İnsan Hakları Kurullarının Görevleri

İllerde Bakanlık, Başkanlık, Valilik, İl Masası, İl Kurulu üyeleri ve İlçe Kurulları tarafından İl Kurulunun gündemine getirilen; ilçelerde de Bakanlık, Başkanlık, Valilik, İl Kurulu, Kaymakamlık, İlçe Masası ve İlçe Kurulu üyeleri tarafından İlçe Kurulu gündemine getirilen konuları değerlendirmek.

-  İnsan hakları ihlali iddialarını incelemek ve araştırmak.

-  İnsan haklarının korunması ve insan hak ve özgürlüklerinin kullanılmasının önündeki engeller ile hak ihlallerine yol açan sosyal, siyasi, hukuki ve idari sebepleri incelemek, araştırmak ve bunların çözümüne ilişkin Valilik ve Kaymakamlık makamına önerilerde bulunmak, çalışmaları yapmak.

-  Ayda bir tüm çalışmaları özet olarak, ilçelerde İl Kuruluna, illerde Başkanlığa bildirmek.

Kars Valiliği İl İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu sekreteryası, Kars Valiliği Hukuk İşleri Şube Müdürlüğü personeli Hediye Elkırmış (Müdür), Burhan Alcanoğlu (Şef), Pelin Özat (memur), Tuğba Çiftçi (Memur) tarafından yürütülüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler