İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplandı

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplandı

Kars İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, Valilik2 binası toplantı salonunda Kars Valisi Günay Özdemir 'in Başkanlığında toplandı.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplandı

Kars İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, Valilik2 binası toplantı salonunda Kars Valisi Günay Özdemir ’in Başkanlığında toplandı.

Düzenlenen toplantıya, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu asil üyelerinden Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yusuf Bulut, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Özbey, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcı V. Cemalettin Güven, Serhat Kalkınma Ajans İdari ve Mali İşler Birim Bşk. Nesim Karakurt, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü V. Recep Koçoğlu, İl Ticaret Müdür V. Hava Arat, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyon Temsilcisi Abdullah Necli, HAK-İŞ İşçi Sendikaları Konf. Temsilcisi Mürsel Aslan, Türk-İş Temsilcisi Yusuf Erdoğdu, Kars Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkan V. Burhan Beytut, Kafkas Üniversitesi Öğretim Üyesi Yard.Doç.Dr.Yüksel Koçak , KOSGEP Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Işık, Kars Organize Sanayi Bölge Müdürü Filiz Çalış Bahtiyaroğlu, SGK İl Müdürü Latif Şahin ve Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr.Hüseyin Düzgün ‘ün katıldı.

Kars Valisi Günay Özdemir’in açılış konuşması ile 2014 yılı 3. Olağan toplantısına başlandı.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yusuf Bulut tarafından 2014 yılı Nisan ayında yapılan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısında alınan kararlar doğrultusunda İl Müdürlüğünce gerçekleştirilen iş gücü uyum programları hakkında sunum yapıldı.

Çocuk İşçiliğinin ve Kayıt Dışı İstihdamın engellenmesi konusunda neler yapılabilirliği adına toplantıya davet edilen SGK İl Müdürü Latif Şahin tarafından, İl Müdürlüğünce yapılan faaliyetleri hakkında bilgi verildi.

Tarımsal ve Hayvancılık alanlarındaki gelişmelerle istihdam olanakları ve tarım işgücüne mesleki yeterlilik adına neler yapılabilirliği adına toplantıya davet edilen Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün tarafından, İl Müdürlüğünce yapılan faaliyetleri hakkında bilgi verildi.

Toplumsal cinsiyet eşitliği ve genç istihdam konusu görüşüldü.

Haydar Aliyev Endüstri Meslek Lisesinde Tarım Makinaları Bakım Onarım dalının açılmasına hususu görüşüldü.

Mesleki ve Teknik Eğitim Yönetmeliğinin 27. Maddesi gereğince çeşitli nedenlerle eğitime alınamayan usta adaylarının başvurdukları süreden itibaren 5 yılını dolduranların gerekli şartları taşımaları halinde sınava alınmaları hususu görüşüldü.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 3. Olağan toplantısı kurul üyelerinin dilek ve temennileri alınarak toplantı sonlandırıldı.

İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULUNDA ALINAN KARARLAR

Karar 1

Çocuk işçiliğinin engellenmesi ve bu konuda toplumsal duyarlılığın sağlanması adına yılda en az bir defa etkinlik düzenlenmesi kararı alınmıştır.

Karar 2

Tarımsal alanlardaki gelişmelerle istihdam olanakları ve tarım işgücüne mesleki yeterlilik kazandırmak adına Tarım İl Müdürlüğü işbirliği ile mesleki eğitimlerin düzenlenmesi kararı alınmıştır.

Karar 3

Kars Valiliği Eşitlik Biriminden ve Birleşmiş Milletler Kadın Dostu Kentler Ortak Programı Kars İl Koordinatörlüğü biriminden toplumsal cinsiyet eşitliği ile ilgili yapmış oldukları faaliyetleri ve Kars İlimizde karşılaştıkları sorunlarla ilgili rapor istenilmesi ve sonucunda teknik olarak rapor hazırlanması karara bağlandı.

Karar 4

Haydar Aliyev Endüstri Meslek Lisesinde Tarım Makinaları Bakım Onarım dalının açılması yönünde karar alınmış olup alınan kararın İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, Milli Eğitim Bakanlığı’na sunulmasına karar verildi.

Karar 5

Mesleki ve Teknik Eğitim Yönetmeliğinin 27. Maddesi gereğince çeşitli nedenlerle eğitime alınamayan usta adaylarının başvurdukları süreden itibaren 5 yılını dolduranların gerekli şartları taşımaları halinde sınava alınmalarına karar verildi.

dscf4469.jpg

imag0139.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler