İl İstişare Toplantısı!

İl İstişare Toplantısı!

Memur-Sen Kars İl Temsilciliği Üyeleri İle İl İstişare Toplantısını Gerçekleştirdi

Memur-Sen Kars İl Temsilciliği yoğun bir katılımla DSİ’de İl İstişare Toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı da Memur-Sen İl Temsilcisi Ebubekir Keleş bir konuşma yaptı. Yoğun bir katılımın olduğu toplantıda İl Temsilcisi Ebubekir Keleş katılımcılara şöyle seslendi:

‘‘Selam olsun bizlere bu Vatanı emanet eden Çanakkale, Sarıkamış şehitlerimize!

Selam olsun Mescid-i Aksa’yı savunan şehitlere, Filistinli kardeşlerimize,

Selam olsun Doğu Türkistan’da direnen Müslüman kardeşlerimize,

Selam Olsun hak ve özgürlük diye yola çıkan, ancak darbeci Sisi’nin sinsi planlarına ve zulmüne maruz kalan Mısır’lı kardeşlerimize

Selam olsun Suriyeli, Iraklı, Afganistanlı, Miyanmarlı ve dünyanın dört bir yanında haksızlığa uğrayan mazlum ve mağdur Müslüman kardeşlerimize

Selam olsun darbe ve çeşitli oyunlarla ülkemizi kaosa sürüklemek isteyenlerin oyunlarını bozup, vatan için canı gönülden çalışan devlet büyüklerimize.

Selam olsun Memur-Sen’imizin kurucu genel başkanı olan Akif İNAN Ağabeyimize.

Değerli misafirler, kıymetli Memur-Sen Ailesi, hanımefendiler, beyefendiler.

Ülkemizin yoğun gündemini de göz önünde bulundurarak yapmış olduğumuz Memur-Sen Genişletilmiş İstişare Toplantısına katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.

Türkiye’de zor zamanlar yaşadık, 27 Nisan muhtırasından ayışı ve sarıkız darbe planlarından tutun,  Gezi zekâlıların başlattığı Gezi olaylarıyla, 17 Aralık küresel operasyonuyla, kayıt dışı siyasetin, fişlemenin, şantajın, montajın her türlü iftiranın kol gezdiği günleri geride bıraktık. Allaha hamd olsun güzel günlere geldik, daha güzel günlere ulaşacağız inşallah.

Bu süreçlerin hepsinde bir duruş sergileme adına darbelere dur deme adına darbecilere karşı durduk, yarın aynı durum olması halinde bu duruşumuzu harfiyen göstererek gerçek manada darbesavar bir yapı olduğumuzu göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

 Memur-Sen gücünü her zaman milletten almıştır, bu gücü millet adına kullanan bir yapı olarak milletin emrinde ve onun isteklerini gerekli yerlere taşımayı kendine görev bilmiştir. Biz sadece ücret sendikacılığı yapmıyoruz, bizden tüm dünya Müslümanları büyük şeyler bekliyor, biz bu gün Filistin’den Nepal’e kadar büyük bir insanlık ailesinin umudu olmuş durumdayız, attığımız hiçbir adımı kendimiz için atmıyoruz, atamayız. İnsani ve İslâmi sorumluluğumuz gereği dünya da her zaman sahada olan en güçlü sivil toplum kuruluşu olarak 800 bin üyenin gücüyle buradayız.

Biz Edirne’nin en ücra köşesi olan Uzunbayır köyünden Karsın en ücra köyü olan Ergine’ye kadar bir alanda halkla beraber olma heyecanıyla hareket ediyoruz. Bu heyecanımız bir kardeşimizin herhangi bir sıkıntısını çözünce her gün biraz da artıyor. Ne mutlu bizlere ve Şükürler olsun Allaha ki bu görevleri yapınca biz böyle hissediyoruz.

Bizler Kars’ta bu güne değin,   kılık kıyafet yasasıyla ilgili, Arakan, Gazze, Mısır, Suriye ve Barış Süreci ile ilgili basın açıklamaları yaptık, Kılık Kıyafet Yasası ile ilgili imza kampanyası, Suriye’ye yardım kampanyası, Gazze ve Arakan’a yardım kampanyası, Çözüm Süreci’ne en etkin destek vb. İşleri bi hakkın yerine getirdik.  Bundan sonrada bunları yapmaya devam edeceğiz. Kimseden korkmadan kimseden beklemeden dertleri masaya koyarak dertlere derman bulmak üzere alanlarda olma vazifemizi yerine getireceğiz.

Üzerinde yaşadığımız her karış toprağın şehit kanıyla sulanmış güzel vatanımız ne zaman ki bir demokratik ve ekonomik olarak bir ilerleme kaydetse, bir atılım gerçekleştirse bir çok ülkenin hazımsızlığı açık bir şekilde gün yüzüne çıkmaktadır. İşte Nisan Ayı içerisinde Ermeni Meselesi üzerinde yaşanan oyunları hepiniz ibretle takip ettiniz. Bu hazımsızlar Bin yıldır kardeş olarak yaşayan insanların arasına ayrılık tohumları ekmek, terör olayları ile toplum içerisinde tedirginlik ve kargaşa oluşturmak istediler. Dün sağ-sol, Alevi-sünni, Laik-Antilaik diye kamplara bölmek istedikleri bu milleti, bugün Türk-Kürt diye ayırmak istemektedirler. Allah’a şükürler olsun ki bizler 1400 yıl öncesinden yapılan kardeşlik antlaşmasının bilincinde, et ve tırnak gibi her zaman bu oyunları boşa çıkardık. Çıkarmaya devam edeceğiz inşallah. İşte Çözüm Süreciyle bir oyunu daha bozup bu topraklar üzerinde, bu toprakların değerini bilerek kardeşçe yaşayacağız. Çünkü bizler bu oyunu Osmanlı İmparatorluğu’nun parçalanmasında, Afganistan’da, Yugoslavya’da seyrettik. Son olarak da Irak’ta, Suriye’de Yemen’de seyrediyoruz.

Bizler ülkemizi büyük bir gemi, bu ülkede yaşayanları da bu geminin birer yolcusu olarak görüyoruz. Bu gemi su alıp batarsa bunun hepimizin sonu olacağının bilincinde olmalıyız. Ülkemiz son zamanlarda değişim ve dönüşümlerle, özellikle demokrasi, insan hakları alanında, ekonomik alanda bir takım kazanımlar elde etti. Bunları daha ileriye götürme adına Memur-Sen ailesine düşen görev ve sorumluluğu en iyi bir şekilde yerine getireceğimizden, elimizi taşın altına çekinmeden koyacağımızdan hiç kimsenin en ufak bir şüphesi olmasın.

Değerli Katılımcılar!

Önümüzde zor bir süreç var birileri ortamı germeye çalışıyor, bizler alanda olanlar yanlışa yanlış, doğdura doğru diyerek hak yolunu açmaya devam edeceğiz, kimsenin yanında konumlanmadan bize açılan yüreklere hakkı söyleyerek, hakkı tavsiye ederek, adım adım geleceğe taşıyacağız bu ülkeyi. Yolumuz zor meşakkatli, ama sonu mutlu. Geleceğe güzellikler taşımak üzere bu günden yarını inşa etmeye çalışacağız.

Bu ülkede darbelerin olmadığı, insanların insanca yaşadığı bir Türkiye için el ele vererek inşa edici özelliğimizi kullanacağız, biz Türkiye’yiz, biz Kars’ız, biz halkız Allah yar ve yardımcımız olsun.

Mescid-, Aksa’yı gördüm düşümde,

Götür Müslüman’a selam diyordu.

Dayanamıyorum bu ayrılığa,

Kucaklasın beni İslâm diyordu.’’

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler