İl Pandemi Koordinasyon Kurulu, Vali Öksüz başkanlığında toplandı

İl Pandemi Koordinasyon Kurulu, Vali Öksüz başkanlığında toplandı

Kars Valisi Türker Öksüz başkanlığında, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında İl Pandemi Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı.

KARS MANŞET

Gazi Toplantı Salonunda yapılan toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Öksüz, mevcut tedbirleri gözden geçirmek hem de varsa yeni alınması gereken tedbirleri almak üzere bir araya geldiklerini söyledi.

 “Devletimizin aldığı koruyucu tedbirleri Kars’ta da hassasiyetle uyguluyoruz.” diyen Vali Öksüz, “Tüm dünya olduğu gibi ülkemizde bu ölümcül virüs salgınıyla karşı karşıya kaldı. Bu salgının başından beri devletimizin tüm kurumları bu salgının en az zararla atlatması ve bir an önce ortadan kaldırılması için elinden gelen tüm imkanları seferber etmiştir. Bu yönde çok önemli tedbirler alındı. İlimizde de umuma açık yerlerin kapatılmasından tutun da, bütün kurum ve kuruluşların toplu taşıma araçlarını kullanımına ve temizlenmesi ne kadar birçok alanda yeni tedbirler hayata geçirildi.  Ülke genelinde virüsün yayılmasını önlemek için de 30 büyük şehre giriş çıkış yasağı konuldu. Ayrıca 81 ilimizin tamamını kapsayan evrelerde tedbirler alındı. En son hepinizin bildiği gibi marketlerle ilgili karar alındı. Toplu bulunan yerlerde ve marketlerde maske kullanmasının yanı sıra 20 yaşın altındaki gençlerimizin sokağa çıkmaları sınırlandırıldı. Devletimizin aldığı koruyucu tedbirleri Kars’ta da hassasiyetle uyguluyoruz.” ifadesini kullandı.

Çok önemli bir salgınla karşı karşıya olduğumuzu belirten Vali Öksüz, “Tabii dinamik bir süreci yaşıyoruz. Aldığımız tedbirlerin ek olarak yeni alınan tedbirleri de eklemek durumu ile karşı karşıyayız. Ben huzurlarınızda tabii bütün bu tedbirlerin uygulanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.  Sağlık çalışanlarımız ve hastalarımız da görevlerini yerine getirmek adına son derece duyarlı davranıyor. Buradan tekrar onlara da teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunmak istiyorum.  Vefa Sosyal Destek Grubumuzda 65 yaşın üstündeki ve kronik hasta olan vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor ve onların sıkıntılarını gidermeye devam ediyor. Aynı zamanda sosyal hareketliliği azaltmak için ve sosyal mesafeyi korumak için birçok sosyal yardımda bu arada yürürlüğe koymuş durumdayız.  PTT kanalı ile ekonomik destek kapsamında vatandaşlarımıza yardım yapıyoruz.  Bu yardımları da sosyal hareketliliği azaltmak ya da bankalar aracılığıyla değil bizzat görevliler aracılığıyla PTT çalışanları aracılığıyla kendi evlerinde teslim etmeye başladık.  Bu çalışmalarımızı bugün de sürdürdük. Umuyorum ki bugün en geç yarın da yapılacak olan çalışmalarla da tamamlamış olacağız. Gördüğünüz gibi çok sayıda alınan tedbirler var. Bunları da yerine getirmek için bütün çalışanlarımız kamu personelinin çok büyük bir özveriyle gayret ediyorlar ve çalışıyorlar.  Gecesini gündüzüne katıyorlar.  Jandarma ve polis ekiplerimiz ile sağlık çalışanlarımız ilimize giriş - çıkış yapan vatandaşlarımızın sağlık kontrolü yapıyor. Karantinada kalması gereken vatandaşlarımız da var ise onları da karantinada kalması yönünde yönlendiriyorlar. Dediğim gibi hem dinamik hem de çok yönlü bir çalışma ve tedbirli gerektiren çok önemli bir salgına karşı karşıyayız.” diye konuştu.

Vali Öksüz, mevcut ve uygulanma durumunu gözden geçirmek hem de yeni alınması gereken kararları almak üzere ilgili kurum temsilcilerimle toplandıklarını kaydederek, “Bilmiyorum ki buradan yeni kararlarla mücadelemize daha fazla güç kazandıracağız. Mücadelemizin etkinliğini daha fazla artıracağız diye düşünüyorum. Tabii ki herkese çok büyük bir sorumluluk düşüyor. Vatandaş olarak hepimiz sosyal hareketliliği azaltmak ve evlerimizde kalmak sorumluluğu düşüyor. Aynı zamanda kurumsal olarak da hepimiz bu mücadelede birer görevliyiz. Bu görevimizi de hakkıyla yerine getirmek durumundayız.” diye konuştu.

Kafkas Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesinin pandemi hastanesi olduğunu anımsatan Vali Öksüz, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu arada hem devlet hastanemizde hem de Kafkas Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanemizde Kovit-19’a yönelik testinin yapılmakta olduğunu ifade etmek istiyorum. Hastanelerimiz aynı zamanda pandemi hastanesi olarak hizmet vermektedir. Aynı zamanda numune kontrolleri de yapmaktadır ve testlerin kontrolleri de yapmaktadır. Buna göre de test sonuçlarına göre gerekli çalışmaları, alması gereken tedbirleri almaya devam edeceğiz. Hepinize tekrar teşekkür ediyorum ve umuyorum ki bu salgını en kısa sürede atlatacağız. Bundan hiçbir şüphemiz yok ama bizim buradaki tek hassasiyetiniz bu salgını en az zararla ve ne az kayıpla yani tabiri caizse tek bir vatandaşımızın burnu bile kanamadan aşmaktır. Her zamanki gibi Kars’ta yaşayan hemşerilerimize çağrımız her zamanki gibi evlerde kalmalarıdır.  Bizler tarafından duyurulan ilgili kurum ve kuruluşlarımız tarafından duyurulan hususlara riayet etmeleri ve tedbirler noktasında çok hassasiyet göstermeleri çok önemlidir. Mücadelede evde kalırsan sosyal mesafenizi sosyal hareketlerinize azaltırsa umuyorum çok kısa sürede bu mücadeleden galip şekilde ayrılacağız. Allah yardımcımız olsun. Bütün dünya için zor ve mücadele edilmesi çok sıkıntılı bir hastalıkla karşı karşıyayız.”

Vali Öksüz’ün konuşmasının ardından İl Sağlık Müdürlüğü Aile Hekim Uzmanı Doktor Gözde Ayhan tarafından katılımcılara sunum yapıldı.

Sunumun ardından ilimizde yapılan toplantıların sosyal izolasyona uygun olacak şekilde düzenlenmesinin değerlendirilmesi, yeni sokağa çıkma sınırlandırmalarının ardından evde izolasyona katkı sağlayacak sosyokültürel faaliyetlerin bireysel bazda değerlendirilmesi, il ve ilçe merkezlerinde bulunan insan yoğunluğunun denetlenmesi faaliyetlerinin görüşülmesi, karantina ilan edilen bölgelerde ikamet eden ve sokağa çıkma sınırlandırılması uygulanan vatandaşların sağlık hizmetlerinde gereken düzenlemelerin görüşülmesi, yol kontrol noktalarının ve çalışma düzeninin değerlendirilmesi, il bazlı alınan kararların ölçülebilir sonuçlarının değerlendirilmesi, merkezimizde faaliyet gösteren ilgili üreticilerden ihtiyaç gerekmesi halinde tıbbi/kişisel koruyucu ekipmanların üretimi konusunda görüşlerinin alınması ve Halk Sağlığı Hizmetlerinin uygulanması konusunda gerekli planlamaların yapılması konuları görüşüldü.

Düzenlenen toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Boçnak, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, İl Sağlık Müdürü Zakir Lazoğlu, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İl Jandarma Komutanı Hidayet Arıkan, Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu ve ilgili daire amirleri katıldı.

il-pandemi-koordinasyon-kurulu,-vali-oksuz-baskanliginda-toplandi-(2).jpgil-pandemi-koordinasyon-kurulu,-vali-oksuz-baskanliginda-toplandi-(1).jpgil-pandemi-koordinasyon-kurulu,-vali-oksuz-baskanliginda-toplandi-(4).jpgil-pandemi-koordinasyon-kurulu,-vali-oksuz-baskanliginda-toplandi-(3).jpgil-pandemi-koordinasyon-kurulu,-vali-oksuz-baskanliginda-toplandi-(5).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler