İlahiyat Fakültesinden Örnek Davranış

İlahiyat Fakültesinden Örnek Davranış

Kars Kafkas Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü 3.Sınıf öğrencileri Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında çeşitli faaliyetlerde bulundular.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ruhattin Yazoğlu’ndan aldığımız bilgilere göre öğrencilerin bir grubu, 21 Mayıs 2015 Perşembe günü Merkez Cumhuriyet, Aydın Tanrıverdi, Merkez Mehmetçik İlköğretim Okulları ve Merkez Bayrampaşa İlköğretim Okulunda eğitim gören öğrencilere çeşitli kurumlardan temin ettikleri kitapları hediye ettiler ve genç nesillerin kitapla buluşmasına katkı sağladılar.

Bir diğer grup ise 16 Mart 2015 ve 13 Mart 2015 tarihlerinde Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışmanı Merkezini ziyaret edip bilgi, görgü ve tecrübelerini artırdılar. Devletin engellilere sağladığı imkanları yerinde gözlemlediler. Psikologlar, sosyal hizmet uzmanları ve idarecilerin sunumlarını dinlediler.

Öğrencilerin bir diğer grubu ise 30 Mart 2015 tarihinde Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezini ziyaret ederek  “Erkek ve Kız Sevgi Evleri” hakkında düzenlenen seminerlere iştirak ettiler. Bakıma muhtaç öğrencilerin yaşamları hakkında bilgi sahibi oldular.

Öğrencilerin bir başka grubu ise 17 Mart 2015 tarihinde Kars Anadolu İmam Hatip Lisesi ve 14 Mart 2015 tarihinde Kars İmam Hatip Ortaokulunu ziyaret ederek eğitim-öğretim faaliyetlerini yakından inceleme fırsatı buldular. Bilgi ve görgülerini artırdılar. Meslek hayatlarına hazırlıkta önemli aşamalardan birini daha geride bıraktılar.

Öğrencilerin bir başka grubu da 27 Nisan 2015, 04 Mayıs 2015, 11 Mayıs 2015, 18 Mayıs 2015 ve 25 Mayıs 2015 tarihlerinde Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesine tedavi için gelen hastalara refakat ederek yardımcı oldular. Farkındalık ve duyarlılık kazandılar.

Üç yıldan beri ilimizde faaliyet gösteren İlahiyat Fakültesinin halen 800 öğrencisi bulunmakta olup ilk mezunlarını 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında verecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler