İletişim Başkanlığı, gazetecilere hijyen seti gönderdi

İletişim Başkanlığı, gazetecilere hijyen seti gönderdi

T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında Kars'ta basın kartı sahibi gazetecilere maske ve dezenfektandan oluşan hijyen seti gönderdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, tüm Türkiye'de olduğu gibi Kars'ta da koronavirüsün ülkemizde görüldüğü günden bu yana halkın haber alma hakkı için gece gündüz görevini yapan basın kartı sahibi gazetecilere gönderdiği hijyen setinde koruyucu maske, eldiven, ateş ölçer, el dezenfektanı, limon kolonyası, anti bakteriyel ıslak mendil, peçete, Türkiye’nin koronavirüs ile etkin mücadelesi isimli kitap yer aldı.

Basın mensuplarına hijyen seti çantasında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun’un gönderdiği mektubu şöyle:  "Değerli Basın Mensubu,

Dünyamız zorlu bir dönemden geçiyor. İnsanlık, kurbanları arasında ırk, din veya cinsiyet ayrımı yapmayan görünmez bir düşmanla savaşıyor. Yeni Koronavirus (KOVID-19) tüm ülkeleri ve toplumları etkiledi. Bu krizi yönetmekte nispeten daha başarılı olan milletler bile ciddi kayıplar yaşadı; hastalığın, yaşam tarzlarına nasıl meydan okuduğuna şahit oldu.

Bugün yaşadığımız bu büyük krizi geçmiş ihtilaflardan ayıran özelliği, cephe hattında doktorlardan, hemşirelerden, sağlık çalışanlarından, mühendislerden ve laborantlardan oluşan sıradışı bir ordunun faaliyet göstermesidir. Anneleri, babaları, çocukları kurtarmak için her gün kendi canlarını tehlikeye atan isimsiz kahramanlarımızı selamlıyorum. Dünyanın her yerinde hayatlarını kaybeden saglik çalışanlarına Allah'tan rahmet; acılı ailelerine ve sevdiklerine sabırlar diliyorum.

Hepimiz, sağlığımızı koruyarak bu savaşta sağlık çalışanlarımızın mücadelesine katkı sunabiliriz. Dünyanın bu belirsizlik dönemlerinde kamu adına önemli bir görev üstlenen siz gazeteci dostlarımızın sağlığı da bizim için çok değerlidir. Milletimizin, üstün gayretleriniz ve fedakârlığınız için duyduğu minnettarlığın bir nişanesi olarak size bu koruyucu ekipmanlar ile hijyen malzemelerini takdim ediyoruz.

Ülkemizin KOVID-19 salgınıyla mücadelesi hakkında güncel bilgilere ulaşmak için iletişim Başkanlığı'nın online bilgi merkezi olan www.COVIDI9Turkey.com adresini ziyaret edebilir; sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz."

Önceki ve Sonraki Haberler