İletişimde karşılaşılan sorunlar çalıştayda ele alındı

İletişimde karşılaşılan sorunlar çalıştayda ele alındı

Kamuda basın ve halkla ilişkiler birimi görevlileri ile medya çalışanlarının iletişimde karşılaştıkları sorunlar ve çözüm önerilerini "Yerel Medya Temsilcileri ve Güvenlik Bürokratları Çalıştayı"nda ele alındı.

Volkan KARABAĞ KARS MANŞET 

İçişleri Bakanlığınca Van’da düzenlenen “Yerel Medya Temsilcileri ve Güvenlik Bürokrasisi Çalıştayı” düzenlendi.

Prof. Dr. Zeki Taştan ve Doç. Dr. Zeki Duman'ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen çalıştayda Anadolu Ajansı Yurt Haberleri Editör Yardımcısı Levent Harman da "Güvenlik ve Medya" konulu bir sunum yaptı.

2 gün süren çalıştayın kapanış programında Prof. Dr. Zeki Taştan sonuç bildirisini okudu.

Okunan bildirinin ardından bir konuşma yapan AA Van Bölge Müdürü İbrahim Yakut, Anadolu Ajansı hakkında katılımcılara bilgi verdikten sonra basın mensuplarının bölgede görev yapmanın zorluklarını ve yaşadıkları sıkıntıları anlatarak, Gazeteciliğin gönüllülük esaslı bir meslek olduğunu, bölgede görev yapan meslektaşlarımın tüm zorluklara rağmen bu kutsal görevi layıkıyla yerine getirme çabası içinde olduğunu, en doğru bilgiyi kamuoyuyla paylaşmanın gazetecilerin görevi olduğunu ve bu konuda kurumlar arasındaki iş birliğinin de çok önemli olduğunu söyledi.

İçişleri Bakanlığı Bakan Danışmanı Fevzi Sevgili de görev yaptığı yaklaşık 3 yıldır çeşitli illerde basın mensuplarıyla bir araya geldiklerini, gittikleri illerde çalışmalar yaptıklarını, basının önemli sorunlarının olduğunu söyleyerek, “Bu sorunlara İçişleri Bakanlığı olarak baktığınız zaman bir kısmı İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenebilecek kısımları var, başka kurumları da ilgilendiren kısımları var. İçişleri Bakanımız sayın Süleyman Soylu çözüm odaklı bir insan. Konu kendisine geldiği zaman bu sorunu en kısa sürede çözmek için çaba sarf ediyor. Bu çalıştaylarda onun talimatları doğrultusunda yapıldı. Bu çalıştayların yapılmasının sayısız faydaları oldu. En basit örneği iletişim sağlamak adına çok büyük faydası oldu. İletişimin olmadığı bir çağdayız, yakın illeri bırakın komşular arasında bile iletişim kopukluğu var. Ancak bu çalıştayda en azından iletişim kurabilmeyi başarabildik. Basın mensuplarının yaptığı görev çok kıymetlidir, çok faydalıdır. Hepimiz adına yapıyorsunuz. İnternet medyacılığı günümüzde almış başını gidiyor, öyle itibar suikastı yapılabiliyor ki, Youtube’ye bir video yükleniyor, yüklemek kolay ama kaldırmak inanılmaz zahmetli bir şey. Sizin mesleğin en önemli kısmı da vicdandır zaten. Vicdanlı insanları saygıyla selamlıyorum hepinizi, hoş geldiniz.” dedi.

İçişleri Bakanlığı İç Güvenlik Stratejileri Dairesi Başkanı Dr. Can Ozan Tuncer ise çalıştay boyunca dile getirilen sorunları not aldıklarını ve genel kaygı olan “Bu sorunların Ankara’da karşılık bulacak mı?” sorusuna cevap vererek, “Ankara’da karşılık bulması için elimizden geleni yapacağız. Bu bizim taahhüdümüz. Ama karşılık bulur mu? Bulmaz mı? Ne derece bulur? O karar mercilerin taktirinde olan bir şey, bizlerin çapını, yetkisini aşan bir husus. Erzurum’dan Kars’a, Hakkari’ye kadar, sınır hattının Iğdır’ına, Ardahan’ına, Muş’una, Bitlis’ine, Siirt’ine bu bölgenin birbirine yakın komşu illerin birbirine bakması gerektiğine, birbirinden haberdar olması gerektiğini, farklılıklarıyla, birliktelikleriyle ve benzerlikleriyle bir bütün olarak ve zaman zaman aile olarak hareket edebilmesini biz arzu ediyoruz. Dünkü çalıştayda medya mensuplarıyla yaptığımızda ben özellikle herkesin bilgisini herkesle paylaşmak istedim. Bu müsaadeyi aldım zaten buradaki katılımcılardan. Erzurum’daki Van’dan, Van’daki Hakkari’den, Muş’tan, Kars’tan kontaklar edinsin, bu bölgenin insanıyız, insanlarısınız, bu bölgede çalışıyorsunuz, buraya değer katmanız gerekiyor. Erzurum ne kadar değerlenirse Van o kadar değerlenir, Hakkari ne kadar kıymetlenirse Kars o kadar kıymetlenir, sınırsal bütünlüklerimiz var, kültürel benzerliklerimiz var, aynı bayrağın altında aynı coğrafyada kader birliği, vatan birliği yapıyoruz. Bu birliğe hep birlikte sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyoruz.” ifadesini kullandı.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, ise Ocak ayın ayından bu yana Van’ın 60 bin göçmen ile muhatap olduklarını ifade ederek, “Dünyanın bir yerinde bir sıkıntı varsa bana ne diyemiyorsunuz. Onun için ülkemizdeki bütün sorunlar hepimizin sorunları, problemleri hepimizin problemleri ve hep birlikte bu sorunların altından çıkacağız. Hep birlikte memleketimize sahip çıkacağız, eğer demokrasi diyorsak önce evimizde, derneğimizde, partimizde demokrat olacağız, demokrasiyi orada hakim kılacağız ama evimizde, derneğimizde, aşiretimizde demokrasi istemiyoruz ama devlette demokrasi istiyoruz, vallahi demokrasi öyle gelmez.” şeklinde konuştu.

“Basın bizim aynamızdır” diyen Bilmez, pozitif haberlerin alıcısının önceden daha az olduğunu, ancak son zamanlarda bunun değiştiğini ve alıcılarının da arttığını belirterek, “Bu nedenle basın mensuplarına önemli görevler düşüyor. Basın mensuplarının bize öncü olması lazım. Bu ülke, etnik kökeni ne olursa olsun herkesin ülkesidir. Herkes birinci sınıf vatandaştır, bayrak hepimizin bayrağıdır. Basın bizim aynamızdır. Bölgenin bozulan imajının düzeltilmesinde sizlere büyük görev düşüyor. Bölgenin pozitif haberlere ihtiyacı var.” ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından çalıştay, hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

iletisimde-karsilasilan-sorunlar-calistayda-ele-alindi-(2).jpgiletisimde-karsilasilan-sorunlar-calistayda-ele-alindi-(5).jpgiletisimde-karsilasilan-sorunlar-calistayda-ele-alindi-(1).jpgiletisimde-karsilasilan-sorunlar-calistayda-ele-alindi-(3).jpgiletisimde-karsilasilan-sorunlar-calistayda-ele-alindi-(4).jpgiletisimde-karsilasilan-sorunlar-calistayda-ele-alindi-(6).jpgiletisimde-karsilasilan-sorunlar-calistayda-ele-alindi-(9).jpgiletisimde-karsilasilan-sorunlar-calistayda-ele-alindi-(10).jpgiletisimde-karsilasilan-sorunlar-calistayda-ele-alindi-(11).jpgiletisimde-karsilasilan-sorunlar-calistayda-ele-alindi-(7).jpgiletisimde-karsilasilan-sorunlar-calistayda-ele-alindi-(8).jpgiletisimde-karsilasilan-sorunlar-calistayda-ele-alindi-(17).jpgiletisimde-karsilasilan-sorunlar-calistayda-ele-alindi-(12).jpgiletisimde-karsilasilan-sorunlar-calistayda-ele-alindi-(13).jpgiletisimde-karsilasilan-sorunlar-calistayda-ele-alindi-(14).jpgiletisimde-karsilasilan-sorunlar-calistayda-ele-alindi-(15).jpgiletisimde-karsilasilan-sorunlar-calistayda-ele-alindi-(16).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler