İlim Yayma Cemiyeti Yurdu 7’nci mezunlarını verdi

İlim Yayma Cemiyeti Yurdu 7’nci mezunlarını verdi

Kars İlim Yayma Cemiyeti Ömer Nasuhi Bilmen Yurdu 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Kapanış ve Mezuniyet Programı düzenledi. İlim yayma Cemiyeti Kars Şubesi Yönetim Kurulu, Kafkas Üniversitesinden Akademisyenler, öğrenci Velileri ve öğrenciler iştirak ettiler

İlim Yayma Cemiyeti Yurdu 7’nci mezunlarını verdi

Kars İlim Yayma Cemiyeti Ömer Nasuhi Bilmen Yurdu 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Kapanış ve Mezuniyet Programı düzenledi. İlim yayma Cemiyeti Kars Şubesi Yönetim Kurulu, Kafkas Üniversitesinden Akademisyenler, öğrenci Velileri ve öğrenciler iştirak ettiler.

Program Av. Kurtuluş Boy Konferans Salonunda Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı, İlim Yayma Cemiyeti Kars Şube Başkanı Ebubekir Keleş’in açılış konuşması ile devam etti. Ardından Mezun öğrencileri temsilen Mezunlardan Ahmet Sinmez, Ömer Koç ve İdris Uğuz söz aldılar. Konuşmalarında İlim Yayma Cemiyeti yurdunun kendileri için bir aile yuvası olduğunu, buradaki yöneticilerin personelin kendilerine ağabeylik yaparak her türlü sıkıntıları ile ilgilendiklerini, Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle adeta bu yurtta kalmakla ikinci bir üniversite okumuş gibi oldukları ifade ederek, şube ve yurt yönetimine, katılımcılara teşekkürlerini ilettiler.

Yurt Müdür Vekili Faik Murat Önalan ise mezuniyet konuşmasında şunları söyledi:

“Sizleri selamların en güzeli olan Yardanın selamı ile selamlıyorum. Es-Selamu Aleyküm Ve Rahmetullah. Mezunlarımıza ve üst sınıflara geçen arkadaşlarımıza bundan sonraki yaşamlarında muvaffakiyetler dileyerek başlamak istiyorum sözlerime. Şükür Rabbimize ki bir eğitim-öğretim yılını daha verimli ve güzel bir şekilde bitirerek bir şölen havasında olan, gülen gözlerin samimiyetle bir birine baktığı, dostlarımızın yakınlarımızın bizimle birlikte olduğu bir ortamda mezuniyet programımızı icra ediyoruz.  Biz İlim Yayma Cemiyeti olarak Milli manevi değerlere bağlı, donanımlı, düşünen, sorgulayan, üreten; millete, ümmete ve insanlığa faydalı gençler yetişsin diye 1951’deki kuruluşumuzdan bugüne ara vermeden hizmet eden bir hayır kurumuyuz.  Hz İbrahim gibi tek başına ümmet olabilen, İbrahim’i bir yolda dik duruşlu, izzetli, adaletten, Haktan Hakikatten yana, yanlışa yanlış diyen, sorgulayan, araştıran, cesur bir gençliğin yetişmesinde acizane katkı sahibi olma gayretindeyiz. Milli Şairimiz Mehmet Akif’in özlediği Asımın Nesli, Üstad Necip Fazıl’ın Gençliğe Hitabesinde anlattığı gençlik inanıyorum ki sevgili arkadaşlarım sizlersiniz. Sizler Selahaddin Eyyubilerin, Fatihlerin torunlarısınız ve omuzlarınıza yüklenen misyonun farkında olduğunuzdan eminiz.  Siz Mezunlarımızın mezuniyetini tebrik ederken, kesinlikle dertsiz, tasasız, rahat bir hayat dilemiyorum.  İslam ümmetinin derdi ile dertlenen, memleketi, memleketinin insanlarının sorunları ile tasalanan, insanlık için uykuların kaçtığı bir hayat diliyorum.  İslam Coğrafyası’nın halini görüyor ve takip ediyoruz. Filistin’de, Çeçenistan’da, Doğu Türkistan’da, Keşmir’de, Somali’de, Miyanmar  ve daha nice İslam coğrafyasında yerli zalimler veya yabancı zalimler tarafından Müslümanların, İnsanlığın zulme uğratıldığını biliyoruz. Biz bunun derdinde olmalıyız. Müslümanların hali nasıl daha iyi olur, insanlık Müslüman olsun diğer dinlerden olsun daha erdemli bir duruma nasıl kavuşur bunun derdinde olmalıyız.”

Önalan ayrıca, “Biliyoruz ki siz değerli arkadaşlarım, erdem, dürüstlük, adaletten ve Haktan yana olma zulme karşı durma noktasında, yaşam biçiminizle en iyi örnekler olacaksınız yeni hayatınızda. Hayatınız maddi ve manevi çabalar ve muvaffakiyetlerle dolu olacak. Mezun olduktan sonra, yani şimdiden itibaren yeni bir hayata adım atıyorsunuz. Bir kısım sorunlar, sıkıntılar sizi bekliyor. İş ile ilgili sorunlar belki bunların en önemlilerinden. İstediğim gibi bir işe sahip olacak mıyım, idealimi gerçekleştirebilecek miyim? Kafamızda dönüp durur. İşsizlik özellikle üzer. Ama bilin ki bütün bu sıkıntılar aşılıyor ve Rabbim sizin bilmediğiniz, tahmin etmediğiniz yerlerden  kapılar açıyor.  Biz sizlere ‘İnsanların en Hayırlısı insanlara hayırlı olandır’ Hadisi şerifine mazhar olan bir yaşam temenni ediyoruz. Rabbim yar ve yardımcınız olsun.  Verdikleri güzel hizmetlerden dolayı değerli çalışma arkadaşlarıma, personelimize ve şubemiz, öğrencilerimize şükranlarımı arz ediyorum. Muhterem Haziruna iştiraklerinden dolayı teşekkür ediyor ve Hayırlı cumalar diliyorum.” dedi.

Yurt Müdür Vekili Faik Murat Önalan’in konuşmasının arsından mezunlara plaketleri, başarılı olan öğrencilere başarı ve teşekkür belgeleri takdim edildi.

Program ikramın ardından son buldu. kha

Önceki ve Sonraki Haberler