İlk Adım Sarıkamış’tan!

İlk Adım Sarıkamış’tan!

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı düzenlenen Sarıkamış Şehitleri anma yürüyüşü Sarıkamış’tan start aldı. İlk adımı Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın attığı anma yürüyüşüne binlerce kişi katıldı.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Türkiye’nin dört bir tarafından gelen ve her yaştan binlerce kişi, şehit düşen Mehmetçikleri anmak için Sarıkamış’ın Ali Sofu Şehitliğinde buluştular. Yürüyüş öncesi Şehitlik önünde İl Müftüsü Mehmet Genç’in tarafından edilen duaya binlerce kişi hep bir ağızdan “Amin” dedi.

"Vefakar Gençlik, Fedakar Ecdadını Unutmayacak” sloganıyla Türkiye’nin dört bir yanından gelen binlerce kişinin katıldığı anma yürüyüşüne Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Selahattin Beyribey, Kars Valisi Günay Özdemir, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman ve Sarıkamış Belediye Başkanı Köksal Toksoy, Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay, Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun, daire amirleri, sivil toplum kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Sarıkamış Şehitleri anma yürüyüşünün ilk adımını atan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ecdadımızın fedakarlığının burada ne anlama geldiğinin bilinmesini isteyerek, “Türkiye’nin 81 ilinde bakanlığımız öncülüğünde organize edilmiş olan yürüyüşlerde gençlerimiz ecdatlarına yürüyor. Sizde şuanda hissediyorsunuz soğuğu. Gerçekten hava şartlarının ne kadar insanı etkileyebileceğini görüyorsunuz. Üstümüzde bizim ciddi anlamda kışlık kıyafetler olmasına rağmen üşüyoruz. Ecdadımızın burada gösterdiği fedakarlığın ne anlama geldiği, birazcık olsun ne anlama geldiğini anlayabilmek için buradayız. Tabi hava şartları gerçekten bu sene hayli biraz zorladı. Bu yürüyüşü de burada bu vesileyle gençlerimizle gerçekleştireceğiz. Tüm Sarıkamış’taki, Kars’taki ve Türkiye’nin her yerinden gelen vatandaşlarımızla yürüyoruz. Gelecekte de inşallah buradaki fedakarlığı iyi hatırlayarak bizde ülkemizi 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine hep beraber taşıyacağız inşallah.” dedi.

yuruyus-(7).jpg

yuruyus-(15).jpgyuruyus-(3).jpgyuruyus-(2).jpgyuruyus-(5).jpgyuruyus-(1).jpgyuruyus-(4).jpgyuruyus-(6).jpgyuruyus-(8).jpgyuruyus-(9).jpgyuruyus-(10).jpgyuruyus-(11).jpgyuruyus-(12).jpgyuruyus-(13).jpgyuruyus-(14).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler