İlk Devlet Başkanı Adayı...

İlk Devlet Başkanı Adayı...

AK PARTİ KARS MİLLETVEKİLİ AHMET ARSLAN, “12. CUMHURBAŞKANI, İLK DEVLET BAŞKANI ADAYI SAYIN BAŞBAKANIMIZ, SAYIN GENEL BAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN”

İlk Devlet Başkanı Adayı...

-ARSLAN, BAŞBAKAN ERDOĞAN’I DEVLET BAŞKANI İLAN ETTİ

-AK PARTİ KARS MİLLETVEKİLİ AHMET ARSLAN, “12. CUMHURBAŞKANI,  İLK DEVLET BAŞKANI ADAYI SAYIN BAŞBAKANIMIZ, SAYIN GENEL BAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN”

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun da katıldığı Kars’ta yaklaşık 182 milyon TL tutarındaki, 19 adet yatırımın temel atma töreninde konuşan AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Aslan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan, “12. Cumhurbaşkanı veya ilk devlet başkanı adayı Sayın Başbakanımız, Sayın Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan” diye bahsetti.

12 Yıllık AK Parti hükümeti döneminde Kars’ta 12 Dev projenin hayata geçirildiğini belirten Arslan Karslılar adında Başbakan Erdoğan’a teşekkür etti.

Devlet Su İşlerinin Kars için yaptıklarının ve yapacaklarının son derece önemli olduğunu da belirten milletvekili Arslan: “Dolayısıyla Ben DSİ’nin gerek bölgedeki, gerek genel müdürlükteki tüm personele teşekkür ediyorum. Ama biliyoruz ki onları yöneten, madem âşıklık şehrindeyiz, sazıyla sözüyle yönlendiren ve onlara bu işleri yaptıran bir kişi var. İstanbul’un yıllarca kangren olmuş su problemini bir yılda çözmüş bir abimiz var, bir hocamız var, Veysel Eroğlu Hocamız var. Sizlere çok teşekkür diyoruz. Ve yine diyoruz ki bu teşekkürü birçok kişi hak ediyor. Hükümetlerimiz hak ediyor. Ama 12. Cumhurbaşkanı veya ilk devlet başkanı adayı Sayın Başbakanımız, Sayın Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan hak ediyor. Ben Karslılar adına O’na da teşekkür ediyorum” dedi.

KARS, BUNLARI HAK EDİYOR

Kars’a yaptıkları için Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na da teşekkür eden Arslan, Gazi Kars’ın birçok yatırımı fazlasıyla hak ettiğini de söyledi. Bakan Eroğlu’nun önümüzdeki yıllarda da yine Kars’a gelerek yeni açılış ve temel atma törenlerine de katılmasını temenni eden Arslan konuşmasında: “Sayın Bakanım, inşallah seneye tekrar Kars’a geldiğinizde,12 değil 13 tane tesis daha açacaksınız. İktidarın 12. yılında tesis sayısını 12’ye çıkardınız. Seneye inşallah açılışı ve temel atma sayısı 13’e çıkar. Eminiz ki yaptıklarınız yapacaklarınızın teminatı olacak. Bu konuda hiç şüphemiz yok. Gazi Kars bunu fazlasıyla hak ediyor. Sarıkamış şehitlerinin 100. anma yıl dönümünde Kars bunu hak ediyor. Ve yine Malazgirt Zaferinin 950. yıl dönümünde yine Kars bunu hak ediyor. Zira her ne kadar 1071’de Malazgirt’ten Anadolu’ya girilmiş deniyorsa da, Sultan Alparslan, 1064 de Ani Antik Kentin’i alarak Menucehr Camiini yaparak asıl bu bölgeden Anadolu’ya girmişlerdir. Dolayısıyla 950. yıl dönümünü de, bu anlamda çok önemsediğimizi özellikle vurgulamak istiyorum” diye konuştu.

BAKANLIĞIN, TARIM VE HAYVANCILIK ŞEHRİ OLAN KARS’A YAPTIKLARI SON DERECE ÖNEMLİDİR

Orman ve Su İşleri Bakanlığının Kars’ta 53 köyü kapsayan 500 Bin hektar alanı sulayacak projelerin Kars için son derece önemli olduğunu da vurgulayan Arslan, “500 bin dekar söylemek kolay, saymak mümkün değil. 500 bin dekar alanı 53 köyün alanını sulayabilir hale getireceksiniz. Tarım ve hayvancılık şehri olan Kars için bunlar çok önelidir. Bunu için müteşekkiriz. Bu proje bizim için hayal projelerdi. Eskiden göletler yaparlardı, bu göletlere barajlar derlerdi. Ama siz dünya çapında o kadar çok baraj yaptınız ki Sayın Bakanım. Hal böyle olunca Sarıkamış’ta ki 7 Kasım Barajının adına gölet dediniz. Yapmayın sayın bakanım bize baraj yapıyorsunuz adına gölet diyorsunuz. O yüzden müteşekkir olduğumuzu arkadaşlarım adına tekrar ifade etmek istiyorum” şekli de konuştu.

bkn-aht-2.jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler