İlk kez gezdikleri tarihi camilere hayran kaldılar

İlk kez gezdikleri tarihi camilere hayran kaldılar

Yaz Kur'an Kurslarında eğitim gören çocuklar kurslarından arta kalan zamanlarında da Kars'ın tarihi camilerini gezerek dini bilgilerini güçlendiriyorlar.

 

Karsın Digor İlçesi’ne bağlı Yeniköy İmamı nezaretinde Kars’a getirilen Yaz Kur’an Kursu öğrencileri tarihi ve turistik mekânları gezdikten sonra Merkez Camii’ni ziyaret ettiler. Digor Yeniköy İmamı Rahim Özkesemen, Yaz Kur’an Kursu’na katılan öğrencileri Karsa getirerek üç büyük ve tarihi cami olan Evliya, Merkez ve Fethiye Camilerini gezdirdiklerini söyleyerek, Kars Kalesi başta olmak üzere tarihi dokuyu da görmelerini sağladıklarını ifade etti. 20 Kur’an Kursu öğrencisine ziyaret ettikleri mekanları bir bir anlatan Özkesemen, cami içerisinde bulunan bölümler ve camilerin özellikleri veda tarihleri konusunda da öğrencilerini bilgilendirdi. Öğrencilere Kur’un Kurslarında sadece dini bilgileri öğretmediklerini, anlatılanları da yerinde görerek hafızalarında yer etmesini sağladıklarını vurguladı.
 
Öğrencilerde, Kars’ta ilk defa tarihi mekanları bu kadar yakında görme imkanı bulduklarını ve özellikle de tarihi camilere hayran kaldıklarını belirttiler. Camileri gezip görmeyi, Kur’un okumayı çok sevdiklerini de kaydeden öğrenciler, kendilerine bu imkanı sundukları için İl Müftülüğü’ne ve cami imamına teşekkür ettiler.
 
Öğrenciler, hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra şehir gezilerine devam ettiler.
kha

Önceki ve Sonraki Haberler