İmam Hatip Lisesi´nde Kariyer Günleri Yapıldı

İmam Hatip Lisesi´nde Kariyer Günleri Yapıldı

Arpaçay Kaymakamlığı tarafından Mihralibey Anadolu İmam Hatip Lisesi 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik “Kariyer Günleri” gerçekleştirildi.

Arpaçay Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda iki gün süre ile yapılan etkinlikte Arpaçay Kaymakamı Lokman Önder, İlçe Müftüsü Dursun Boz, İlçe Emniyet Amirliğinden Komiser Yardımcısı Rıfat Çiftçi, Aile Hekimi Dr İbrahim Şahin, Hemşire Hatice Aktaş ve Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni İsmet Kaplan tarafından öğrencilere kariyerleriyle ilgili öğrencilik yıllarındaki hedeflerinden hayat hikâyelerinden kısa kesitlerle bahsettiler, öğrencilerin merak ettikleri konularla ilgili mesleklerine yönelik bilgilendirme yaparak, meslek seçmede aydınlanmaları kendilerine yol haritaları çizmelerini sağlamak adına bilgiler paylaşıldı. 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kaymakam Lokman Önder ülkemizin gelişmesinde ve kalkınmasında gençlerimizin hedeflerinin ve bu hedeflerine ulaşmadaki çalışmalarının çok önemli olduğunu, eğitim çağındaki öğrencilerimizin geleceklerine yönelik hedefler koymaları gerektiğini ve bu hedefler doğrultusunda çalışmaları gerektiğini belirtti. Kendi bölümlerine yönelik meslek ve kariyer planlarını belirleyip, çok çalışarak sabırla hedeflerini gerçekleştirmeye yönelik adımlar atmaları gerektiğini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler