İmam Hatip Ortaokulu Yıkılıyor!

İmam Hatip Ortaokulu Yıkılıyor!

Vali Rahmi Doğan, Faikbey Caddesi üzerindeki İmam Hatip Ortaokulu’nun yıkılarak arazisinin GAMP Konağına katılarak vatandaşların dinlenebileceği bir mekan haline getirileceğini söyledi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Vali Doğan, “Vatandaşların dinlenebileceği, oturabileceği bir mekan haline getireceğiz Böylelikle Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı'nın bahçesini genişletmiş olacağız. Ayrıca Kars'ta merkezi bir yerde bir meydanda ortaya çıkmış olacak. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan izin aldık ama yarın ki kurul toplantısında da karar çıkacak. TOBB’dan da izin aldıktan sonra önümüzdeki hafta veya ondan sonraki hafta yıkalım diye planlıyordum. Bazı arkadaşlar okulların bitmesini beklemenize tavsiye etti bizde Mayıs ayının sonuna kadar bekleyeceğiz. Mayısı ayının sonuna kadar okullarda sınavlar bittikten sonra Haziran’ın ilk haftasında okulu yıkacağız. Oranın bir aylık bir tadilat süresi var ve 10 ayda vatandaşlarımıza açılacak.” dedi

Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı'nın yanındaki İmam Hatip Ortaokulu’nun yıkım kararının kurulda verileceğini belirten Vali Doğan, “GAMP Konağını bu yıl restore ederek hizmete açtık. Konağın içini döşedik güzel bir mekan oldu. Özellikle dışarıdan gelen ziyaretçilerin uğrak noktalarından biri haline geldi. Ama gördüğünüz gibi çevresi çok dar ve ciddi anlamda konak o bölgeye sıkışmış halde. Onun yanındaki ortaokulu yıkma ile ilgili bakanlıktan yazı aldım, onayı aldım. Milli Eğitim Bakanlığı valiliğimize yetki verdi ve ‘yıkmaya da yetkilisinin’ dedi. Şu anda orada 12-13 sınıfımız olmasına rağmen sadece 2 sınıf dolu, diğer 11 sınıf boş. Buradaki öğrencileri oraya aldığımız takdirde de herhangi bir boşluk meydana gelmiyor. O bina Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yaptırılmış dolayısıyla yarın kuruldan onun kararı da çıkıyor, yıkım kararı da çıkıyor. Yıkımdan sonra orasını GAMP Konağı'nın bahçesi yapacağız.” şeklinde konuştu.

Öte yandan Vali Doğan, Kars Belediyesi bünyesinde bulunan Kent Konseyi Kadın Dayanışma Merkezi’nin Valilik bünyesine alınarak, Kars Valiliği Kültür ve Sanat Merkezi olarak hizmet vereceğini söyledi.

imam-hatip-ortaokulu-yikiliyor!-(1).jpgimam-hatip-ortaokulu-yikiliyor!-(2).jpgimam-hatip-ortaokulu-yikiliyor!-(3).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler