İmam Hatip Ortaokulu’ndan Kağıt Telkari Sergisi

İmam Hatip Ortaokulu’ndan Kağıt Telkari Sergisi

Kars İmam Hatip Ortaokulu Görsel Sanatlar Dersi kapsamında 6,7 ve 8’inci sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan kağıt telkari çalışmalarının yer aldığı sergi, katılımılar tarafından büyük beğeni topladı.

Kars İmam Hatip Ortaokulu’nun alt kısmında öğrencilerin yıl boyunca hazırladığı ve el emekleriyle oluşturduğu 50 adet eseri sergilendi. Görsel Sanatlar Öğretmeni Ayfer Kırtay öncülüğünde öğrenciler öğrendiklerini sanatla buluşturdu. Renkli kağıtlar ve yapıştırıcı kullanılarak hazırlanan birbirinden güzel eserlerde genel olarak tasavvuf işlendi.

Öğrenci velilileri ve Kars halkının ziyaret ettiği sergide amacın hem ders işlemek, hem öğrencilere farkı şeyler katmak olduğunu kaydeden Kars İmam Hatip Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Ayfer Kırtay, basit ve ucuz olan malzemelerden paha biçilemez eserleri çıkarmanın mümkün olduğunu gösteren öğrencilerimi tebrik ediyorum. Bizler görsel sanatlar dersimiz kapsamında bu eserleri oluşturduk. Öğrencilerimiz bu eserleri oluşturmak için uzun ve gayretli bir çalışma yürüttüler. Şimdi de yıl boyunca emek ettikleri ürünleri gururla ailelerine ve Kars halkına sergiliyorlar. Hepsiyle gurur duyuyorum.” dedi.

Öte yandan Renkli kağıtları küçük şeritler halinde kesip kıvırarak yapılan süsleme sanatı olan kağıt telkarinin tarihi Ortaçağ’a kadar uzandığını ifade eden Kırtay, “Kağıt telkari süsleme sanatı, özellikle Avrupa'da kitapları ve objeleri süslemek için yaygın olarak kullanılıyor. Bu unutulmaya yüz tutmuş sanatı canlandırmak, öğrencilerimiz için bir avantaja çevirmek istedik. Bu sanatı geliştirerek çok güzel eserler oluşturabilecek öğrencilerimiz, ileride bunu bir kazanca dahi çevirebilirler.” diye konuştu.

Kars İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Emin Gayıralan ise, öğrencilerin yapmış olduğu bu etkinliğin önemine vurgu yaparak, “Okulumuzda Görsel Sanatlar dersi kapsamında öğretmenimiz Ayfer Kırtay öncülüğünde öğrencilerimizin hazırlamış olduğu sergi için bir araya geldik. Sergide öğrencilerimizin kağıt telkari çalışmalarından oluşturduğu 50 eser yer alıyor. Okul yönetim olarak bu tür çalışmalar bizler için büyük önem taşıyor. Nedeni de hem öğrencilerimizin sosyal gelişimleri, kendi gelişimlerindeki emeklerini sergilemeleri ve bunu aileleri ve Kars halkıyla paylaşmaları bizleri de öğrencilerimizi de mutlu ediyor. Bu emeklere öncülük eden öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Öğrenciler ise yıl boyunca hazırladıkları 50 eserin yer aldığı serginin büyük beğeni toplamasından duydukları memnuniyeti dile getirerek; “Bizler bu dersi işlerken çok eğleniyoruz, ayrıca yapmış olduğumuz eserlerin beğen toplaması bizleri oldukça mutlu ediyor. Ayfer hocamız öncülüğünde birçok çalışmaya imza attık. İlerleyen zamanlarda bunu kendi evlerimizi süslemek için, ailelerimize ve sevdiklerimize kendi emeklerimizle hediyeler hazırlamak için kullanabiliriz. Bu nedenle çok sevinçliyiz.” dediler.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler