İmambey Ertem Kars’ta

İmambey Ertem Kars’ta

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İmambey Ertem Kars’ta

Kars’ta 1912 yılında Ruslar tarafından askeri kışla olarak inşa edilen iki katlı tarihi bina, dokusuna uygun olarak restore edildikten sonra “Gazi evi” olarak hizmet verecek. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İmambey Ertem, onarımı yapılan bina hakkında bilgiler alarak incelemelerde bulundu.

Bir dönemler yurt, ilk ve orta okul binası olarak da hizmet veren tarihi yapının röle ve, restitüsyon ve restorasyon projeleri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından hazırlandı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Şehit Yakınları ve Gaziler Daire Başkanlığı, Erzurum Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ve Erzurum Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü’nden restorasyonun yapılıp bitirilmesi konusunda sürdürülen çalışmalarda sona gelindiği binanın yüzde 90’lık bölümün tamamlandığı öğrenildi.

Bina yapısına uygun bir şekilde restore edilirken binanın bir kısmının Gazi Evi bir kısmının ise Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak kullanılacağı belirtildi. 3 milyon civarında da restorasyon işlemi için harcama yapıldığı ifade edildi.

‘Yalnız Değilsiniz, Türkiye’nin En Büyük Ailesi’ projesi kapsamında Türkiye Halk Bankası sponsorluğunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca şehit çocukları için başlatılan projede ilköğretim çağında olan çocuklara tablet, bilgisayar, 16 yaşından büyük orta öğretim öğrencilerine ise dizüstü dağıtımı gerçekleştirildi.

Bu kapsamda Şehit Taner Özdemir’in kızı Esma Özdemir’e Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İmambey Ertem tarafından tablet bilgisayar hediye edildi.

Ertem, aile ile yapmış olduğu görüşmede; “Devletimiz ve Bakanlığımız olarak her zaman şehit ailelerin yanlarında olduklarını; gerek eğitim gerekse istihdam konularında devletimizin sosyal devlet olarak üzerine düşeni fazlası ile yapmaya gayret gösterdiklerini” belirtti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İmambey Ertem ayrıca, “L planlı inşa edilen, zemin katta 13 büyük oda ve birinci katında da 7 odaya sahip yapının ödeneği, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne gönderildi. Restorasyonu Kars İl Özel İdaresi kanalıyla yapılmakta “Gazi Evi”nin kısa sürede tamamlanıp en kısa zamanda hizmete açılacak.” şeklinde konuştu.

Kars’ta incelemelerde bulunan Ertem, Iğdır ilinde de şehit olan Polis memurunun merkez Çamçavuş köyündeki ailesine başsağlığı ziyaretinde bulundu.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler