İnsanlık Anıtına Hakim Keşfi

İnsanlık Anıtına Hakim Keşfi

Başbakan Erdoğan'ın Kars'ta yaptığı konuşmasında Kars Eski Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu tarafından Ünlü Heykeltıraş Mehmet Aksoy'a yaptırılan İnsanlık Anıtı ve çevresinde Hakim tarafından keşif yapıldı.

İnsanlık Anıtı için geçtiğimiz günlerde Belediye Meclisi’nden de yıkım kararının çıkmasının ardından Kars Belediyesi kolları sıvadı. Kars Belediye Teknik Başkan Yardımcısı Zafer Aslanoğllu başkanlığında ki teknik ekip ve itfaiye ekipleri İnsanlık Anıtı üzerinde ölçümler yaptılar. İnsanlık Anıtı’nın sökülmesi için çalışma yapılması sırasında itfaiye aracında da faydalanıldı.

Ayrıca edinilen bilgilere göre Anıtın Sit Alanı üzerinde inşa edildiği için Milliyetçi Hareket Partisi Kars Başkanlığı’nın daha önce açtığı dava ile ilgili olarak Kars Sulh Hukuk Mahkemesi Hakimi de anıt ve çevresinde keşif amaçlı incelemelerde bulundu. Bu arada keşif ve ölçümleri görüntülemeye çalışan gazetecilerin görüntü almaları ise engellendi. Hakim ve katip ise keşif yapılan alanın mahkeme salonu olduğunu konusunda uyarıda bulunarak gazetecilerin çekim yapamayacakları konusunda uyarıda bulundular.

HABER : SERHAT TV

Önceki ve Sonraki Haberler