İnternet kafeler ders saatinde öğrenci alamayacak

İnternet kafeler ders saatinde öğrenci alamayacak

Kars İlinde Bulunan Toplu İnternet Kullanımı Sağlayan İşyerleri (İnternet Kafeleri/Salonları) Ve Elektronik Oyun Yerlerine, Okulların Eğitim Ve Öğretime Açık Olduğu Günlerde Ders Saatleri İçerisinde Öğrencilerin Alınmasının Yasaklanmasına Dair Kars Valili

İnternet kafeler ders saatinde öğrenci alamayacak

Kars İlinde Bulunan Toplu İnternet Kullanımı Sağlayan İşyerleri (İnternet Kafeleri/Salonları) Ve Elektronik Oyun Yerlerine, Okulların Eğitim Ve Öğretime Açık Olduğu Günlerde Ders Saatleri İçerisinde Öğrencilerin Alınmasının Yasaklanmasına Dair Kars Valilik 2014/3 Sayılı Kararı:

Amaç

Madde 1- İnsanların bilgiye hızlı bir şekilde ulaşmasında bilginin artık sınırları yıkarak tüm insanlık arasında paylaşılmasında ve toplumların bilgi üretkenliğinde bilgisayar teknolojisi buna bağlı internet ve sosyal medya faktörleri önemli bir fonksiyon icra etmektedir.

Bu çerçevede toplu internet kullanımı sağlayan işyerleri (İnternet kafeleri/salonları) toplumsal bir ihtiyacı karşılamakta ve bilgi paylaşımını toplumun her kesimine en hızlı şekilde sunmaktadır. Bu yönüyle faydalı ve gerekli olan toplu internet kullanımı sağlayan işyerleri (İnternet kafeleri/salonları) denetim dışı kullanıldıklarında zararlı fonksiyonlarda icra edebilmekte ve özellikle çocukların mağduriyetine sebep olabilmektedir.

Bu sebeple Kars İl sınırları içinde yaşayan çocukların eğitim ve öğretime devamını sağlanması ile eğitim ve öğretimin olumsuz yönde etkilenmesinin önüne geçilebilmesi için öğrencilerin okulda bulunması gereken saatlerde okul dışında bulunmasını engellemeyi amaçlamaktadır.

Kapsam

Madde 2- Bu karar, Kars İlinde okulların eğitim ve öğretime açık olduğu günlerde ders saatlerinde öğrencilerin toplu internet kullanımı sağlayan işyerlerine (İnternet kafeleri/salonları)  girişlerine izin verilmemesini kapsamaktadır.

Hukuki Dayanak

Madde 3 – Bu Karar;

1-2709 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 41. maddesi ,

2-5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C ve 66.maddesi,

3-5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32. Maddesi,

4-5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu’nun 4. maddesi,

5-01/11/2007 Tarih ve 26687 sayılı İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcıları Hakkında Yönetmelik

6- İçişleri Bakanlığının 11/11/2014 tarih ve 2014/33 nolu “İnternet Ortamında Çocukların Cinsel İstismarlarının Önlenmesi Konusunda Alınacak Tedbirler” konulu genelgesi,

Hükümlerine dayanmaktadır.

Genel Esaslar

Madde 4 –Bu kapsamda;

a)         Okulların eğitim ve öğretime açık olduğu günlerde ders saatleri içinde öğrencilerin toplu internet kullanımı sağlayan işyerlerine (İnternet kafeleri/salonları) ve Elektronik Oyun Salonlarına alınması yasaklanmıştır.

b)         Toplu internet kullanımı sağlayan işyerleri, (İnternet kafeleri/salonları) Elektronik Oyun Salonları ‘Okulların eğitim ve öğretime açık olduğu günlerde ders saatleri içinde öğrenciler giremez’ hükmünü içeren yazıların işyerlerinde herkesin görebileceği şekilde asılması zorunludur.

Cezai Hükümler

Madde 5 – 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11. Maddesi gereğince alınan bu karara uymayanlar hakkında 5442 İl İdaresi Kanunu’nun 66.maddesine istinaden, fiil ayrı bir suç teşkil etmediği takdirde 5236 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32. Maddesi ve diğer hükümleri uyarınca yasal işlem yapılacaktır.

Yürürlük

Madde 6 – Bu karar yayım tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

Madde 7 – Bu kararı Kars Valiliği yürütür. 

Önceki ve Sonraki Haberler