İnternette Çocuklara Yönelik Cinsel İstimara Dikkat!

İnternette Çocuklara Yönelik Cinsel İstimara Dikkat!

Kars İl Sağlık Müdürlüğü, kurum çalışanlarına internet üzerinden çocuklara yönelik cinsel istismarı önleme eğitimi verdi.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Kars İl Sağlık Müdürlüğü, iletişimin önemli bir aracı olan internetin giderek yaygınlaştığı günümüzde, çocukların internet ortamında cinsel istismarının büyük bir problem olarak karşımıza çıkmakta oluğuna dikkat çekti. 
Küresel bir sorun olan söz konusu suçla mücadelede alınacak tedbirler büyük önem taşıdığına vurgu yapılan açıklamada, Kars İl Sağlık Müdürlüğü olarak konuyla alakalı İzleme ve Değerlendirme Şube Müdürlüğü öncülüğünde Psikolog Şeyma Hilal Namkoç tarafından kurum personeline Çocuk İhmal ve İstismar Eğitimi verildiği bildirildi.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, İnternet Ortamında Çocukların Cinsel İstismarının Önlenmesi Konusunda Alınacak Tedbirler Eğitimi İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü personellerine verilmiş olduğu belirtildi.

Eğitimde istismar çeşitleri, cinsel istismar çeşitleri, internetin riskleri ve ebeveynlere düşen görevler olmak üzere 4 ana başlığa değildi. Çocuk istismarının slayt gösterileri ve videolarla anlatıldığı eğitime İl Sağlık Müdürü Yardımcısı Dr. Serhat Karakaya, İzleme ve Değerlendirme Şube Müdürü Nursel Karakurt, Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Ünsal Rıfkıata Öztürk, Yönetim Hizmetleri Şube Müdürü Psk. Sacide Kılıç ve 112 Komuta Kontrol Başhekimi Dr. Betül Kurtuluş’un katıldığı ifade edildi.

internette-cocuklara-yonelik-cinsel-istimara-dikkat!-(1).jpginternette-cocuklara-yonelik-cinsel-istimara-dikkat!-(2).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler