IPARD-II 1. Başvuru Çağrı Döneminde Desteklenecek Projeler

IPARD-II 1. Başvuru Çağrı Döneminde Desteklenecek Projeler

TKDK Kars İl Koordinatörü Berkay Çelik, IPARD-II 1. Başvuru Çağrı Döneminde desteklenecek projeler ile ilgili açıklama yaptı.

Burkay KORTAĞ / KARS MANŞET

Çelik yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Kurumumuz, 30.03.2017 tarihinde IPARD II 1. Çağrı kapsamında sözleşme imzalamaya hak kazanan projeleri açıklamıştır. Böylece TKDK, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da projeli yatırımlara destek vermeye devam edecektir. IPARD II 1. Çağrı kapsamında, ilimizde bu dönem 27 adet proje sözleşme imzalamaya hak kazanmıştır. Komisyon ile Finansal Anlaşmanın imzalanmasının ardından faydalanıcıları sözleşmelerini imzalamak üzere Kurumumuza davet edeceğiz.”

ÇELİK, IPARD II 1. Çağrı döneminde verilecek hibe desteği miktarları ve sektörel dağılımı hakkında da bilgi verdi. Buna göre Kars’ta hibe desteği almaya hak kazanan 27 adet projenin dağılımı şu şekilde gerçekleşti.

SEKTÖR

ADET

YATIRIM TUTARI

DESTEK TUTARI

101-Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar

17

38 Milyon TL

24 Milyon TL

302-Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme

10

7 Milyon TL

4 Milyon TL

TOPLAM

27

45 Milyon TL

28 Milyon TL

İl Koordinatörü Berkay ÇELİK ayrıca “İlk defa bu çağrı döneminde bir adet yenilenebilir enerji yatırımı da desteklenecektir. Bütün bu yatırımların başta Kars’ımıza, başvuru yapan çiftçilerimize, yatırımcılarımıza, hemşerilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler