İran’dan Ermenistan’a silah sevkiyatı iddiasına yalanlama

İran’dan Ermenistan’a silah sevkiyatı iddiasına yalanlama

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatipzade, İran'dan Ermenistan'a askeri sevkiyat yapıldığına ilişkin iddiaları yalanlayarak İran topraklarının...

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatipzade, İran'dan Ermenistan'a askeri sevkiyat yapıldığına ilişkin iddiaları yalanlayarak İran topraklarının başka bir ülkeye askeri sevkiyatlar için kullanılmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatipzade, sosyal medyada İran'ın Ermenistan'a askeri araç gönderdiği iddiasıyla paylaşılan görüntülere ilişkin açıklamada bulundu. Hatipzade görüntüleri yalanlayarak, "İran'ın komşu ülkeler ile sınır bölgelerinden karşılıklı ticari faaliyetleri bulunmaktadır. Görüntülerdeki tırlar da bu kapsamda faaliyet yürütmekte" dedi. İran sınırları içerisindeki tüm transit geçişler ve ticari faaliyetlerin denetlendiğini belirten Hatipzade, "İran sınırlarının başka bir ülkeye silah sevkiyatı için kullanılmasına asla izin vermeyiz" dedi.

İran üzerinden Meğri–Norduz gümrük kapısından Ermenistan'a askeri araç gönderildiğine ilişkin sosyal medyada paylaşılan görüntüler tepkilere neden olmuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler