Işık Çapanoğlu Spor Analiz: “Kars 36 Belediye Spor olamaz mı? Kars ligden çekilirse vebali ağır olur…”

Işık Çapanoğlu Spor Analiz: “Kars 36 Belediye Spor olamaz mı? Kars ligden çekilirse vebali ağır olur…”

Türkiye Spor Yazarları Derneği Kars Temsilcisi Işık Çapanoğlu yazdı: “Kars 36 Belediye Spor olamaz mı? Kars ligden çekilirse vebali ağır olur…”

Kars 36 Spor yaklaşık 15 gündür sahipsiz,  Başkan istifa ettiğini açıkladı. Şuana kadar da kulüp başkanlığına talip olan yok…

Ben zaten bütün yazılarımda bilmem ne ‘KARS’ derneklerine değiniyorum. Hani kaz geceleri, kuş geceleri, fuarlar, tanıtım etkinliklerinde bir kare fotoğraf için bir biriyle yarışanların hep kulaklarını çınlatıyorum. Bunların Kars ile ilgisi yok, malını mülkünü toplamış, başka şehirlere göçmüş ve yaşamı orada sürdürüyorlar. Bunların sadece nüfus cüzdanlarında sadece doğum yerleri ‘KARS’  yazıyor. Bunlar Karslı değil, Kars’ın üzerinden kendilerine mevki, makam yapan, kendilerini Kars’ın ileri gelmişleri gibi gösteren zavallılardır. Kars olmasa hiçbir halt olmayacaklarını bilen ve güzelim Kars’ın adını kullanan hiçbir şeye yaramayan, Kars’a ve Karlılara katkısı olmayan insanlardır. Bunlardan ne köy olur ne de kasaba diyerek bu konuyu kapatalım.

Başkan yani eski başkan Erkan Aydın feryat ediyor, destek olun diye adeta haykırıyor. Ama hiç kimseden ses çıkmıyor. Bu takım maddi imkansızlıklardan dolayı kupa maçı ve lige katılım sağlayamazsa vebali çok olur. Önümüzde seçim var ve bu takımın da bir taraftar grubu var. Takımını seven takımının başarılı olması için çırpınan Karslılar var. Kentin takımına sahip çıkmayan birisinin, Kars’a sahip çıkmayacağının bilincinde olan çok fazla insan var. Bu arada seçim demişken, bu her partiden aday olacak insanlar için geçerlidir. Farklı yerlere sakın çekmeye çalışmayın. Aday olan bir kişinin Kars projesi ve Kars 36 Spor projesi de cebinde olmalıdır…

Kars 36 Spor’a kalıcı çözüm bulmalı… Bu takım, şehrin takımını neden Kars 36 Belediye Spor olmasın…  Bu arada Bayburt Özel İdare Spor 2’inci ligde mücadele ediyor.

Bayburt’ta olduğu gibi neden Kars Özel İdare Spor olmasın… Örnekleri çok… Bir kişinin üzerinden bir takımın başarılı olmayacağını herkes biliyor. Bilinmesine rağmen neden alternatif aranmıyor.

Ben özellikle değerli bakanım Ahmet Arslan’ın Kars hassasiyetini bildiğim için Kars 36 Spor’un içinde olduğu çıkmazı ilgili ve yetkililerle masaya yatıracağına inanıyorum. Karslılarda değerli bakanlarından bunu beklemektedir. Kars 36 Spor’un kurumsal olarak yoluna devam etmesi gerektiğine inanıyorum. Ancak bu şekilde başarılı olur. Aksi takdir de Kars 36 Spor aynı yerinde sayar, aynı sıkıntıları yaşar.

Kars 36 Spor, 13 Eylül 2022 tarihinde Serhat Ardahan Spor ile Ziraat Türkiye Kupası karşılaşmasına çıkacak. İnşallah sorunlar çözülür, kafalar rahatlar ve kupa karşılaşmasından galibiyetle dönülür.

Ez cümle Kars 36 Spor, Kars’ın takımıdır, Kars’ı temsil ediyor. Herkesin elini değil gövdesini taşın altına koyması gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler