İSKEP, Kars'ta Tanıtıldı!

İSKEP, Kars'ta Tanıtıldı!

KARS BELEDİYE BAŞKANI MURTAZA KARAÇANTA; “BELEDİYE OLARAK DEZAVANTAJLI GRUPLARA TAM DESTEK VERİYORUZ”

İSKEP, Kars'ta Tanıtıldı!

KARS BELEDİYE BAŞKANI MURTAZA KARAÇANTA; “BELEDİYE OLARAK DEZAVANTAJLI GRUPLARA TAM DESTEK VERİYORUZ”

İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi (İSKEP), tanıtım toplantısı yapıldı.

Bir otelin toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Cleofe Guardıglı ile ulusal ve yerel basının temsilcileri katıldı.

Başkan Murtaza Karaçanta, dezavantajlı gruplara belediye olarak her zaman destek vererek yanlarında olduklarını belirtti.

Murtaza Karaçanta, yoksulluk ve dışlanmışlığın yalınız Kars ve Türkiye’nin sorunu olmadığını, bu sorunun Dünya’nın sorunu olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, “İSKEP tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, “Buradaki toplantının amacı, ile İSKEP olan istihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi’nin tanıtımı. Takdir edersiniz ki yoksulluk ve dışlanmışlık yalnız Kars’ın Türkiye’nin sorunu değil. Dünya’nın sorunudur. Bu projenin de zaten asıl amacı bu. Biz bu proje kapsamı dahilinde hedef kitlelere, dezavantajlı gruplara, nasıl yardımcı olabiliriz? Bunların çözüm konusunda nasıl önerilerde bulunabiliriz? Bunları topluma nasıl kazandırabiliriz. Bu projenin asıl ana hedefi bu. Hedef kitle olaraktan işe aile içi şiddete maruz kalan kadınlarımız, mahkumlarımız, madde bağımlılarımız, yoksullaşan halkımız bunların hepsi bu hedef kitle dediğimiz dezavantajlı gruplar içerisinde yer alan gruplardır. Bu projenin amacı hedef kitleleri belirleyerek bunları topluma kazandırabilmek, bunları bu proje kapsamında eğitmek ve yardımcı olmak” dedi.

“BELEDİYE OLARAK DEZAVANTAJLI GRUPLARA TAM DESTEK VERİYORUZ”

Belediye olarak dezavantajlı gruplara destek verdiklerini ifade eden Başkan Murtaza Karaçanta; “Türkiye Belediyeler Birliği (TBB)’in hazırlamış olduğu programdır. Ancak TEB içerisinde 12 tane pilot belediye vardır. Bu 12 belediyeden bir taneside biziz. Yani Kars Belediyesi, bu kapsamda Şubat ayının 1’nde TBB ile Portekiz Belediyeler Birliği’nin ortaklaşa hazırlamış olduğu proje kapsamında bir gezi düzenlendi. Türkiye’den de 12 belediye pilot olarak katıldı. Bu belediyeler içerisinde bizde vardık. Bizzat kendim katıldım. Orada çok verimli çalışmalarımız oldu. hemen hemen her gün Portekiz’in bir ilindeki belediyeye ziyaret ederek o belediyelerin dezavantajlı gruplar üzerinde çalışmalarını yerinde görme fırsatı yakaladık. Ama orada gözlemlediğim bir şey oldu ki biz Türkiye olarak bu proje başlamadan öne dahi, dezavantajlı grupları bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde tespit etmiş ve bunlarla ilgili zaten çalışma başlatmıştık. Dolayısıyla Portekiz’deki birçok şeyi de biz Türkiye olarak daha önceden başlattığımızı gözlemledim. Ama tabi ki orada yerinde görmemde bizim bu işe bakışımızı daha da değiştirdi. Onun için bu projeyi çok önemsiyoruz. Özellikle Kars’ta bunun olması ve Kars’ın pilot il seçilmesi bizim için çok önemli. Belediye olarak bu konuda tam desteği vereceğimi de bilmenizi isterim” diye konutu.

Başkan Murtaza Karaçanta’nın konuşmasının ardından, İSKEP İstihdam Kilit Uzmanı, Cleofe Guardıglı, söz alarak slayt gösterisi eşliğinde sunum yaptı. Proje hakkında detaylı bilgiler verdi.

İSTİHDAM İÇİN KOORDİNASYON VE EĞİTİM TEKNİK DESTEK PROJESİ (İSKEP)

İstihdam için Koordinasyon ve Eğitim Teknik Destek Projesi (İSKEP) Avrupa Birliği - Türkiye mali işbirliği kapsamında yürütülen İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı’nın (İKG OP) “Sosyal İçerme” önceliği çerçevesinde Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından hazırlanmıştır.

İSKEP Projesi, Türkiye’de sosyal içermenin gelişimine katkı sunulması, toplumun tüm kesimlerini içeren bir iş gücü piyasasının oluşturulmasına destek sağlanması, yerel yönetimlerin etkilerinin artırılması, yerel düzeyde sosyal uyum ve iyi yönetişimin geliştirilmesi hedefleri doğrultusunda uygulanmaktadır.

Bu çerçevede 12 belediye ile işbirliği yapılarak, ilgili illerde yaşayan dezavantajlı kişilerin iş gücüne erişimini engelleyen sorunların belirlenmesine ve giderilmesine, dezavantajlı kişi ve grupların kayıt altına alınmasına, söz konusu kişiler için sağlanan istihdam ve sosyal koruma hizmetlerinin geliştirilmesine yönelik faaliyetler yürütülmesi planlanmıştır.

İstihdamına Katkı Sağlanması Planlanan Hedef Gruplar:

Engelli Vatandaşlar

Eski Hükümlü ve Tutuklular

Gecekondu Bölgelerinde Yaşayanlar da dâhil Yoksul veya Yoksulluk Seviyesinde Olan Kişiler

Roman Vatandaşlar

Özel İtina Gösterilmesi Gereken Diğer Kişi ve Gruplar (Uyuşturucu bağımlıları, aile içi şiddet mağduru kadınlar, sığınma evlerinde kalanlar, yalnız ebeveynler, çalışan çocukların ebeveynleri, evsizler, mevsimlik tarım işçileri, yaşlılar, göçebeler. iha

iskep,-karsta-tanitildi!-(1).jpg

iskep,-karsta-tanitildi!-(2).jpg

iskep,-karsta-tanitildi!-(3).jpg

iskep,-karsta-tanitildi!-(4).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler