İSKEP Projesi Kapsamında Hırvatistan Ziyareti

İSKEP Projesi Kapsamında Hırvatistan Ziyareti

Çalışma ziyaretine Kars Belediyesi İSKEP Koordinatörleri Sosyal Hizmetler Koordinatörü Sosyolog Elif PENMEK, İstihdam ve Rehberlik Hizmetleri Koordinatörü Filiz GÜVEN katıldı.

Türkiye’de dezavantajlı bireylerin istihdam edilebilirliklerinin artırılmasına yönelik faaliyetler gösteren İSKEP Projesi kapsamında Türkiye Belediyeler Birliği ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İŞKUR ve pilot belediyelerin temsilcilerinden oluşan 30 kişilik heyet, 24 – 30 Mayıs 2015 tarihleri arasında Hırvatistan’ı ziyaret ettiler.

Çalışma ziyaretine Kars Belediyesi İSKEP Koordinatörleri Sosyal Hizmetler Koordinatörü Sosyolog Elif PENMEK, İstihdam ve Rehberlik Hizmetleri Koordinatörü Filiz GÜVEN katıldı.

Çalışma ziyaretinin ilk gününde Hırvatistan İstihdam Kurumundan Hırvatistan’daki hizmetler hakkında bilgi edinen heyet, özellikle iyi bir uygulama olarak gösterilen Yerel İstihdam Paktı projesini dinledi. Programın ikinci gününde ise Vukovar kentini ziyaret eden heyet, bölgesel istihdam faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Yerel istihdamın geliştirilmesine yönelik olarak yapılan faaliyetleri yerinde inceledi.

27 Mayıs 2015 Çarşamba günü ise Hırvatistan Belediyeler Birliğini ziyaret eden heyet adına Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Cevdet Sökmen söz alarak “Hırvatistan’ı seçmemizin nedenleri arasında Hırvatistan Belediyeler Birliği ile ilişkilerimizi geliştirmek, ortak projeler yürütmek yer almaktadır. Özellikle Hırvatistan’ın yeni AB üyesi olması sebebiyle süreçte edindiği tecrübe bizler için önemlidir. Yerel yakınlaşmalar toplumları ve ülkeleri de birbirine yakınlaştırır. Yereldeki iş birlikleri aynı zamanda dünya barışına da çok önemli katkılar sağlamaktadır.” dedi. Günün devamında görme engelli bireyler için kurulmuş olan ve dezavantajlı bireylerin sosyal entegrasyonuna yönelik en başarılı çalışmalar arasında gösterilen Silver Rehabilitasyon Merkezi ziyaret edildi.

Programın dördüncü gününde Sısak kentindeki dernekleri ve kurumları ziyaret eden heyetimiz, programın son gününde ise Varazdin kentinde incelemelerde bulunarak Hırvatistan ziyaretini tamamladı.

iskep-projesi-kapsaminda-hirvatistan-ziyareti-(1).jpgiskep-projesi-kapsaminda-hirvatistan-ziyareti-(2).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler