İŞKUR’da (TYP) izdihamı

İŞKUR’da (TYP) izdihamı

Kars İl Müftülüğüne müracaat eden yaklaşık 700 kişinden 70’i geçici iş imkanı bulacak.

Tacettin DURMUŞ / KARS MANŞET

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Kars İl Müdürlüğü tarafından Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında, bazı vatandaşlara geçici iş imkanı sağlanacak olması nedeniyle başta İl Müftülüğü olmak üzere çeşitli kurumlar önünde izdihamlar yaşandı.

Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu yaklaşık 700 kişi, 70 kişinin alınacağı İl Müftülüğü önünde toplandı. Başvuru süresi için son güne kalan vatandaşlar, kurumlara akın etti. Kars İl genelinde çeşitli kurumlarda geçici süre ile iş şansı bulmak isteyen yaklaşık 3 bin kişi müracaat etti. Sabahın erken saatlerinden itibaren İŞKUR Kars İl Müdürlüğü binası ve kurumlar önünde yoğun kalabalıklar oluştu.

Yoğun kalabalığın ve izdihamın yaşandığı bir nokta da Kars İl Müftülüğü önü oldu. Saat 08.00'den itibaren çoğunluğunu kadınların oluşturduğu 700 kişi Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında çalışmak için temizlik katılımcı değerlendirme formu doldurdu. 70 kişinin alınacağı İl Müftülüğüne müracaat eden yaklaşık 700 kişi Merkez Cami duvarlarında, arabaların üzerinde ve hatta musalla taşı üzerinde form doldurdu. Doldurdukları formları müftülük görevlilerine teslim etme yarışına giren vatandaşlar izdiham oluşturdu. Bu sırada doldurduğu formu teslim ettiği sırada bir vatandaş buzlu zeminde kayarak kafasından yaralandı. Yaralanan şahıs olay yerine çağrılan sağlık ekipleri tarafından ambulansla hastaneye kaldırıldı. İl Müftülüğüne başvuran 700 kişiden iş imkânı bulacak olan 70 kadın camileri temizleyecek.

İş Kurumu Genel Müdürlüğü'nün Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında il merkezi ve ilçelerde belediyeler ve çeşitli kamu kurumlarda geçici süreyle 3 bin kişinin istihdam edilmesi için başlatılan çalışmaya çok sayıda başvuru yapıldı. Başvuru yapan vatandaşlar, güvenlik soruşturması ve uygulanan kriterleri aşabilirse geçici olarak evlerine ekmek götürebilecekler.

iskur-da--(typ)-izdihami-(1).jpgiskur-da--(typ)-izdihami-(2).jpgiskur-da--(typ)-izdihami-(5).jpgiskur-da--(typ)-izdihami-(3).jpgiskur-da--(typ)-izdihami-(4).jpgiskur-da--(typ)-izdihami-(6).jpgiskur-da--(typ)-izdihami-(7).jpgiskur-da--(typ)-izdihami-(8).jpgiskur-da--(typ)-izdihami-(10).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler