'İslam’da Kadın'

'İslam’da Kadın'

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) İlahiyat Fakültesi tarafından “İslam'da Kadın” konulu konferans düzenlendi.

'İslam’da Kadın'

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) İlahiyat Fakültesi tarafından “İslam’da Kadın” konulu konferans düzenlendi.

KAÜ Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet ÇitlL, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ruhattin Yazoğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadık Ardıç, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akgün Alsaran, Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu, İl Müftüsü Mehmet Genç, Ehlibeyt Derneği Yöneticisi Elekber Işık, mülki ve idari amirler ile akademik ve idari personelin yanı sıra öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program ilk olarak İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Doğan’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından kürsüye gelen İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ruhattin Yazoğlu, kısaca takdim ve selamlama konuşması yaparak, böyle bir etkinliğin düzenlenmesinden ve konuşmacı olarak yer alan BayburtÜniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu’nun Kars’ta ve KAÜ’de bulunmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Daha sonra söz alan Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu, “İslam’da Kadın” konulu konferansı takdim etti. Rehberimiz Kur’an-ı Kerim ve Resulü Ekrem Hz Muhammed (sav)’in hadisleri ışığında İslam Dini nazarında kadının önemine değinen Prof. Dr. Hacımüftüoğlu, diğer kadim kutsal kitaplarda yer alan kadın algısına da değinerek, bu süreçte batı toplumlarında yaşanan tahribatı da gözler önüne sermiş oldu.

Konferansın ardından teşrif ve sunumlarından dolayı Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu’na Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Mehmet Çitil ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ruhattin Yazoğlu tarafından katılım belgesi ve hediye takdim edilmesiyle etkinlik sona erdi. iha

islam'da-kadin-(1).jpg

islam'da-kadin-(2).jpgislam'da-kadin-(3).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler