ISO’da Son Aşama

ISO’da Son Aşama

Arpaçay Emniyet Amirliği ISO'da Son Aşamaya Geldi

ISO’da Son Aşama

Arpaçay Emniyet Amirliği ISO’da Son Aşamaya Geldi

Vatandaş odaklı yaptığı çalışmalarla büyük beğeni toplayan Kars Arpaçay Emniyet Amirliğinin başarıları tescil ediliyor. Hizmet kalitesini ölçmek amacıyla bir süredir bağımsız denetim firmalarınca denetlenen ve komisyonlarca hazırlanan raporlar doğrultusunda ilçe emniyet Amirliği TS EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetimi Sistemi Standardı Belgesi almaya çok yaklaştı. Başarının elde edilmesinde yapılan çalışmalar kapsamında ilk etapta yetkili şirketlerden alınması gereken danışmanlık ve dokümantasyon sürecinde meydana gelen maliyetlerin karşılanması için Serhat Kalkınma Ajansıyla (SERKA) ile proje anlaşması yapıldı. Hazırlanan ve kabul edilerek uygulanmaya başlanan proje ile bir süreden beri ISO belgesi alma çalışmaları kapsamında eğitimler ve denetlemeler devam ediyor. Bağımsız bir özel patent firmasıyla anlaşan ve eğitimlerine devam eden Arpaçay Emniyet Amirliği, ilgili şirket tarafından görevlendirilen Baş Denetmen Dr. Gökhan ÇUNA ile çalışmalarını sürdürüyor. Kalite Yönetim Temel Eğitimi ve Kalite Yönetim Sistemi Dokümantasyon Eğitimi verilen ve bu çalışmalar neticesinde alınan belgelerle hizmet kalitesi tescillenen emniyet personeli son olarak; Kalite ve iç tetkikçi eğitimi ile Kalite Yönetim Sistemi Kurulumu hakkında da bir dizi eğitimden geçirildi. Ağustos ayına kadar devam edecek eğitimler sonrasında TS EN ISO 9001:2008 Belgesi için ağustos ayı ortasında başvuru yapılacak. 

Yürütülen çalışmalarla ilgili olarak Arpaçay Kaymakamı Faruk ERDEM; “bu belgenin alınması ilçemiz için bir ilk anlamına geliyor. Emniyet Amirliğimizin koyduğu hedefler çerçevesinde bir süredir çalışmalar devam ediyor ve artık sona yaklaşıldı. Yapılan çalışmalarla olaylara daha sistematik ve bilinçli yaklaşan, kendine özgüveni artan, işini daha çok sahiplenen, problem çözmede aktif katılım sağlayan personelin yetiştirilmesi hedefleniyor.  Çağımızda değişim ve gelişim hızlı bir şekilde ilerlerken bu konuda böyle bir çalışmanın yapılması zaten başarısını takdir ettiğim emniyet personelinin bu başarılarını belge ile de tescil etmiş oluyor. Bu durum şüphesiz ilçe Emniyet Amirliğine bir prestij kazandıracaktır. Başta ilçe emniyet Amiri Erkan SÖNMEZ olmak üzere yürütülen çalışmalarda emeği geçen tüm personelimizi kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

ISO 9001 Nedir?

“International Organization for Standardization”un kısa yazılışı iken ISO 9001 ise etkin bir kalite yönetim sistemini tanımlayan bir standarttır. Kuruluş bu standardın şartlarını sağladığında ISO 9001 belgesini alabilir. Belge kuruluşun ürün ve hizmetlerinin uluslararası kabul görmüş bir standarda uygun olarak üretildiğini gösterir. Standart  merkezi İsviçre’nin Cenevre kentinde yer alan ve 90’dan fazla ülkenin üye olduğu Uluslararası standardizasyon Örgütü (International Organization of Standardization–IOS) tarafından geliştirilmiştir. Belgelendirme şirketlerini yetkilendirme yetkisi üye ülkelerin akreditasyon kurullarına verilmiştir. Türkiye’deki akreditasyon yetkisi TÜRKAK’a verilmiştir.

Önceki ve Sonraki Haberler