İsrail’e uçuşlar 24 saat daha durduruldu

İsrail’e uçuşlar 24 saat daha durduruldu

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, İsrail Ben Gurion Havalimanı'ndaki güvenlik sebebiyle uçuş yasağının 24 saat daha uzatıldığını duyurdu.

İsrail’e uçuşlar 24 saat daha durduruldu

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, İsrail Ben Gurion Havalimanı’ndaki güvenlik sebebiyle uçuş yasağının 24 saat daha uzatıldığını duyurdu.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, ’’İsrail Ben Gurion Havalimanı’ndaki güvenlik riski devam ettiğinden TC tescilli uçakların buraya yapacakları sefer yasağı 24 saat uzatılmıştır.’’ denildi.

LÜTFİ ELVAN: 'THY, İSRAİL’E UÇUŞ YASAĞINI 24 SAAT DAHA UZATTI'

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Türk Telekom Ahlatlıbel Tesisleri’nde basın mensuplarıyla iftar yaptı. İftardan sonra, konuşma yapan Elvan, Türk Hava Yolları’nın İsrail’e yapılacak olan uçuşları 24 saatliğine durdurma uygulamasının 24 saat daha uzatıldığını söyledi. Yüksek Hızlı Trenin bilet fiyatlarının Başbakan Erdoğan tarafından açıklanacağını kaydeden Elvan, açılışın ardından seferlerin hemen başlayacağını, bütün testleri tamamlanan YHT’nin vatandaşlar tarafından gönül rahatlığıyla kullanılabileceğini belirtti.

Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı’nın açılışının 25 Temmuz’da yapılacağını belirten Elvan, test sürüşlerinin başladığını, herhangi bir sorunun olmadığını ve açılıştan sonra Ankara İstanbul arasındaki sürenin 3 buçuk saate ineceğini ifade etti.

Elvan, Türksat 4B Uydusu’nun 2014 yılı içerisinde uzaya fırlatacağını da sözlerine ekledi. Türksat 5a ile 6A uydularının yapımına bu yıl başlanacağını bildiren Elvan, 6A Uydusu’nun Türk mühendisleri tarafından Kazan’da yapılacağını belirtti.

Elvan, Başbakan Erdoğan’ın TİB’in kapatılmasıyla ilgili açıklamaların hatırlatılması üzerine, “Başbakanımız gerekli açıklamayı yaptı. Bakanlık olarak, konu hakkında gerekli çalışmaları yapıyoruz. Detaylar, zaman içerisinde paylaşılacaktır” diye konuştu.

Elvan, TİB’in sistemlerinin 1 hafta süreyle devre dışı kaldığı iddialarıyla ilgili, “Bunlar gerçeği yansıtmayan iddialar. Değişik kurumlardan gelen bazı kişiler, sisteme farklı komutlar yüklemiş. Sistem, sadece 25 dakika devre dışı kaldı. Sonra, durum fark edilerek sorun çözüldü. TİB'deki bazı kişilerin ortak erişim şifreleri kullandığı, bunların kayıtlarının tutulmadığı tespit edildi. Bakanlığa geldiği dönemden sonra böyle bir durum kesinlikle yaşanmadı ve tüm çalışmaların kaydı tutuldu. TİB'in dışarıdan hizmet satın aldığı dönemde bazı firma yetkililerine kritik yerlere giriş şifreleri veriliyordu. Bunun tespit edilmesinden sonra, söz konusu şifreler derhal iptal edildi” açıklamalarında bulundu.

Dinleme sayılarında çok ciddi seviyede düşüş yaşandığını bildiren Elvan, “Mart 2013 tarihinde 51 bin 413 hedef dinleme talebi bulunurken, bu senenin Mart Ayı’nda sayı 5 bin 114'e düştü. Ocak-Haziran dönemine ise geçen sene 290 bin 490 dinleme hedefi varken, bu yılın ilk altı aylık döneminde bu sayı 76 bin 86'ya düştü” ifadelerini kullandı.

Twitter yetkilileriyle görüşmelerin olumlu geçtiğini kaydeden Elvan, “Twitter yetkilileri, Ağustos Ayı’nda tekrar Türkiye’ye gelmek istiyor. Büyük ihtimalle Ağustos’un son haftasında gelecekler. Twitter’da Türkçe itiraz sitesinin hazırlıkları tamamlandı. Türkiye, güçlü bir Pazar. Onlar da burada olmak istiyor. Burada ofis açılması gibi konular müzakere edilecek” şeklinde konuştu. iha

Önceki ve Sonraki Haberler