İstasyon Mahallesi taziye evine kavuşuyor

İstasyon Mahallesi taziye evine kavuşuyor

Kars’ın en büyük ve kalabalık mahallelerinden birisi olan İstasyon Mahallesi, nihayet taziye evine kavuşuyor.

Tacettin DURMUŞ 

Günümüzde artık il merkezlerindeki her mahallenin olmazsa olmazlarından birisi olan taziye evleri, toplumsal dayanışma ve beraberliğin en önemli unsurlarından birisi haline geldi. 

Uzun zamandan beri mahalle muhtarları ve mahalle sakinlerinin yapılmasını istediği taziye evinin inşaatına başlandı. İl Özel İdaresi tarafından ve İl Müftülüğünün destekleriyle yaptırılacak olan taziye evi, adını mahallesinden alan İstasyon Camii yerleşkesi içinde inşa edilmeye başlandı. Tamamlandığında mahalle muhtarlığı da taziye evi içerinde hizmet vermeğe başlayacak. İl Özel İdaresi tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında inşaatın temelinin atılması mahalle halkı tarafından memnuniyetle karşılandı. Mahalle Muhtarı Çetin Alin, cami imamı Mustafa Güler ve Cami Yaptırma Yaşatma Derneği Başkanı Nurettin Erber de, taziye evinin yaptırılmasına destek verdikleri için Kars Valisi Türker Öksüz ve İl Müftüsü Yusuf Evişe’e teşekkür ettiler. 

Bilindiği gibi geçtiğimiz Vali Türker Öksüz 3 ay önce İstasyon Mahallesini ziyaret ederek vatandaşlar ile bir araya gelerek sorunlarını dinlemişti. Mahalle sakinleri ve Muhtar Çetin Alin de Vali Türker Öksüz’den İstasyon Mahallesinin en önemli eksikliğinin taziye evi olduğunu dile getirmişlerdi. Vali Öksüz da mahalleye en kısa zamanda taziye evinin yaptırılacağının sözünü vermişti. 

Taziyeler 3 gün ile sınırlandırılmalı 

Öte yandan taziye evlerinin artık vazgeçilmez bir sosyal alan haline geldiği günümüzde, her mahalleye en az 2 taziye evi gerekiyor. Çünkü birden fazla cenaze olması durumunda eksikliği oldukça hissediliyor. Taziye evlerinde yaşanan en önemli sorunlardan birisi de taziyelerin 3 günden fazla sürmesi oluyor. Bu nedenle cenaze sahiplerinin taziyelerini 3 gün ile sınırlı tutması önem arz ediyor.

istasyon-mahallesi-taziye-evine-kavusuyor-(1).jpgistasyon-mahallesi-taziye-evine-kavusuyor-(2)-001.jpgistasyon-mahallesi-taziye-evine-kavusuyor-(3).jpgistasyon-mahallesi-taziye-evine-kavusuyor-(4).jpgistasyon-mahallesi-taziye-evine-kavusuyor-(5).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler