İşte Kahraman Türk Kadını

İşte Kahraman Türk Kadını

Kurtuluş Savaşı sırasında gerek cephede gerekse cephe gerisinde tüm gücü ile vatanına hizmet eden kahraman Türk kadınları, darbe girişiminin ardından da meydanları boş bırakmayarak tarih yazmaya devam ediyor.

Tarihi kaynaklara bakıldığı zaman Kurtuluş Savaşı içinde yer alan binlerce kadınımızın hem Milli Mücadele’nin kazanılmasında hem de Türkiye’nin temellerinin atılmasında çok büyük katkılarının olduğu görülüyor. Kurtuluş Savaşı sırasında Türk kadını, Milli Mücadele’ye erkekler kadar hizmet etmiş, en zor şartlara katlanmış, cephede erkekle omuz omuza düşmana karşı savaşmış, cephe gerisinde de büyük bir çabaya imza atmışlardır. Cepheye sırtında, kağnısında cephane taşıyanlar yanında, askere yiyecek, giyecek hazırlamayı da kendisine vazife edinen Türk kadını, bu duruşuyla dünyaya örnek olacak kahramanlıklara imza atmıştır.

Ellerinde Türk bayraklarıyla yine sokaklarda
Kendilerine “Yurtta Sulh Konseyi” ismini veren cuntacıların düzenlediği 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan halkı meydanlara davet etmiş ve vatandaşlar da çağrıya uyarak meydanları darbeye karşı doldurmuştu. Sokağa çıkma çağrısından itibaren caddeleri ve meydanları boş bırakmayan 7’den 70’e kadın, erkek, çocuk, yaşlı herkes darbeye karşı çıktı. Tüm illerde demokrasi nöbetleri devam ederken, geçmiş yıllarda yaptıkları kahramanlıklarla dünyaya adını duyuran Türk kadını da günlerdir meydanlar boş bırakmayarak ‘Yine buradayız’ mesajı verdi. Ellerinde Türk bayraklarıyla birlik ve beraberlik mesajı veren kadınlar, her zaman devletinin ve milletinin yanında olduklarını dile getirerek vatan için hazır olduklarını dile getirdi. 

Önceki ve Sonraki Haberler