İşte Örnek Sevgililer!

İşte Örnek Sevgililer!

Kars'n Arpaçay ilçesine bağlı Tepecik köyünde 39 yıllık evli çiftçin köy koşullarındaki örnek yaşamı büyük dikkat çekiyor.

İşte Örnek Sevgililer!

Kars’n Arpaçay ilçesine bağlı Tepecik köyünde 39 yıllık evli çiftçin köy koşullarındaki örnek yaşamı büyük dikkat çekiyor.

İlçeye 2 kilometre mesafede bulunan Tepecik köyü muhtarı Tellibey Koçak 62 eşi Türkan Koçak 54 yaşında. 39 yıllık evliliklerinden 2’si kız, 3’e erkek toplam 5 çocukları oldu. 11 torun sahibi Koçak ailesi zorlu, meşakkatli köy koşullarında mutlu olmanın sevincini hep birbirleriyle paylaştılar. Yokluğun diz boyu olduğu evlilik yıllarından bugüne kadar bütün işleri de birlikte yaptılar. Önce saygı sonra sevgi ardından paylaşımla bu huzur dolu ömrü tattıklarını ifade eden mutlu çift günümüz sevgililerine ve eşlerine de bir dizi nasihatte bulunuyorlar. Eşlerin birbirlerine samimi ve sıcak davranmaları, iş bölümü yapmaları ve birbirlerine sürekli destek olmalarını isteyen Koçak ailesi bu davranışların boşanmaların önüne geçtiğini savunuyorlar.

Eşi Türkan Koçak 12 yaşındayken O’na aşık olan ve çektiği sevdayı yüreğinde taşıyabilen Tellibey Koçak, eşinin yaşının küçük olması nedeniyle yıllardır sabırla beklediğini ve ardından evlendiklerini söyledi. Evlendikten sonra da 16 yıllık gurbet hayatı yaşadığını ifade eden Tellibey Koçak, aralarındaki saygı ve sevgi tohumunun hasretleri kavuşmaya, çileleri mutluluğa çevirdiğini ifade etti.

Tellibey Koçak ilk evlendiğinde “Gülüm” dediği eşini çok sevdiğini ve ömrü boyunca O’na hep “Gülüm” diye seslendiğini eşinin de kendisine “bey” diye hitap ettiğini söyleyen Tellibey Koçak, eşiyle birlikte köyde koyun ve inek bakımı, kaz beslemesi ve diğer bütün işlerde ortak bir çalışma yürüttüklerini ifade etti.

14 Şubat Sevgililer Günü’nde de eşi Türkan Koçak’a inek sütü sağarken çiçek hediye edip sevgililer gününü kutlayan Tellibey Koçak, tüm sevgililere kendi huzurları gibi mutlu ve huzurlu bir yaşam dileklerinde bulundu. 

MÜCADELE EDECEKSİN

Tellibey Koçak, “Türkiye’nin, Dünyanın neresine giderseniz gidin mücadele edeceksin ki ekmek yiyesin. Mücadele etmez isen ekmek yok. Evlenirken daha çok mücadele ettim. Ben eşime sevda çekerken eşim 12 yaşındaydı. Mücadelemi verdim ama ben sevdim. Sevdikten sonra da bekledim. Sevmesini bilen beklemesini de bilecek. Bekleyeceksin ki alasın. Bugün sevdin sabahleyin bıraksan olur mu? Aradan 7 yıl geçtikten sonra evlendik. Hele yine de vermiyordular. Askere gidip geldim. 39 yıllık evliyiz. 5 çocuğumuz, 11 torunumuz var.” dedi.

HAYAT MÜŞTEREKTİR

Köy işlerinde sürekli birbirlerine yardım ettiklerini ve hayatı müşterek paylaştıklarını belirten Koçak, “Eşim yaylaya giderdi bende peşine giderdim. Eşim inek sağar, ben hayvanların peşine giderim. Birbirimize hayat arkadaşıyız. Bu olmasa ben olamam, ben olmasam bu da olamaz. Birbirimizi de çok seviyoruz. Bu dünyada yaşamak için seveceksin. Sevdinmi de almayı da bileceksin. Eskiden sevgililer günü yoktu. Ama şimdi sevgililer evlenip balayına gidiyorlar ama balayından dönmeden boşanıyorlar. Oysa evlenirken nikah memuru sorular ‘iyi günde ve kötü günde sen bununla arkadaş olabilir misin, sen buna eş olabilir misin?’ O da ‘evet, evet…’ diyor ama 3-5 gün çekmiyor, balayına gidip geri dönüyorlar diyorlar ki ‘yolda ayrılmışlar.’ Böyle sevgi olmaz. İnsan sevmeyi de bilecek sevdirmeyi de bilecek. ” diye konuştu.

SÜT SAĞAN EŞİNE ÇİÇEK VEREREK SEVGİLİLER GÜNÜ KUTLADI

Ahırda süt sağan eşine çiçek hediye ederek sevgililer gününü kutlayan Koçak, eşinin çok mutlu olduğunu söyledi.

Eşine teşekkür eden Türkan Koçak da bir ömre sığdırdıkları mutluluklarını çocukları ve torunlarıyla paylaştıklarını belirterek tüm sevgililere sevgi dolu ömürler diledi.

Koçak çifti günlük işlerinin vazgeçilmezi olan ve yıllardır iç içe oldukları koyun, kuzu, inek, dana, tavuk, hindi, kaz bakımı ve beslenmeleri, kar temizliği gibi işlerini yine birlikte yaparak sevgililer gününü sevgiyle geçirdiler. kha

Önceki ve Sonraki Haberler